ÇAYI TÜRKİYE’YE ARMAĞAN EDEN YER : RİZE

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Rize, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan bir ilimizdir. 80 km’lik kıyı şeridine sahip olup engebeli bir arazi yapısına sahiptir. İlin nüfusu 300 bin civarındadır. Rize, tarihi yerleri ve yeşilin bin bir tonunu sonsuzca görebileceğiniz doğal güzellikleriyle gezilip görülmeyi hak eden bir şehir.
Türkiye’de ilk modern Çay Fabrikası 1947’de Rize’de açılmıştır. Ülkemizde üretilen çayın yüzde 66’sı Rize’de, yüzde 22’si Trabzon’da, yüzde 10’nu Artvin’de ve yüzde 2’si Giresun’da üretilmektedir.
Gezilecek Yerler :



Atatürk Evi, Mataracı Konağı olarak da bilinmektedir. Atatürk 17 Eylül 1924’de Rize’ye geldiğinde bu evde kalmıştır. Şehir merkezindedir. 1985’e müze olarak hizmet vermektedir.



Rize Müzesi, şehrin merkezinde ve iki katlıdır.
Rize Kalesi, şehir merkezindedir. Kaleden şehrin ve denizin manzarası oldukça güzel görünüyor.



Zil Kalesi, Çamlıhemşim ilçesine 15 km uzaklıkta. Kalenin yüksekliği 100 metredir. Görünümü oldukça etkileyicidir.



Fırtına Vadisi ve Ayder Yaylası, ülkemizin en çok tanına dere ve yaylalarındandır. Birçok dizi ve sinema filmine konu olmuştur. Ayder Yaylası, yayla olmaktan çok bir kasaba görünümüne sahip olsa da görülmeyi hak ediyor. Dere boyunca birbirinden güzel köprüler görülebilir.



Botanik Çay Bahçesi, şehir merkezindedir. Kafelerinde çay içebilir ve restoranlarında yemek yiyebilirsiniz. Buradan şehrin manzarası görülmeye değer.
Dağmaran, şehir manzarasının en iyi seyredilebileceği yer. Şehir merkezine çok yakın.
Lale Lokantası, Çayeli ilçesindedir. Bugüne kadar yediğiniz en iyi kuru fasulye, pilav, kavurma, turşu ve sütlaçı burada yiyebilirsiniz.
Rize, birbirinden güzel tarihi yapıları, yaylaları, şelaleri, köprüleri, vadileri, dereleri ve yeşiliyle sizleri bekliyor.

ÇAYI TÜRKİYE’YE ARMAĞAN EDEN YER : RİZE