TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ : KEY MUSEUM

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00



İzmirli iş adamları Özgörkey kardeşler tarafından, Torbalı ilçesinde Özgörkey Grubu’na ait tesisler içinde 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip müzede, 1800’lerinsonundan 2011 yılına dek uzanan 130 klasik otomobil, 40 motosiklet, 2 bin 550 model otomobil ve otomobil temalı eşarp, 2. Dünya Savaşı öncesine otomobilleri süsleyen 300 kaput amblemi, 1950’li yıllara ait benzin istasyonu ve aksesuarları sergileniyor. 1966 yılında çekilen "Batman" filmindeki "Batmobile" ve "Batcycle", koleksiyonda dikkati çeken parçalar arasında yer alıyor.



Müzede otomobil, motosiklet, maskot, model otomobil, eşarp ve benzin istasyonları bölümleri bulunuyor. Müzeyi gezerken dinlenmek isterseniz otomobillerle iç içe olan kafede bir şeyler içip dinlenebilirsiniz. Müze oldukça iyi aydınlatılmış.
Müzede bulunan her bir parçanın “orijinalliğinin korunması ve eskisinden daha iyi olması idealiyle yola çıkıldığı” belirtiliyor. Bu nedenle bütün parçalar kullanılmaya hazır durumda.



Müzeyi gezdiğinizde uzman bir ekip (her biri kendi alanında ustalaşmış kişilerden oluşan ekip) çalışmasının sonucu olduğu hemen anlaşılıyor.
Key Museum, dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi unvanını taşıyor. İlk otomobilden günümüze otomobil dünyasının tarih içindeki yolculuğunu izlemek mümkün. Müze ziyaretçilerini geçmişe götürüyor.
İzmir – Torbalı 56 km, Aydın – Torbalı 71 km ve Kuşadası- Torbalı 54 km. Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Aydın gibi tatil yörelerine giderken yol üstünde giderken ziyaret edilebilir. Torbalı sanayi bölgesinde bulunan müzeye ulaşım özel aracınız ya da taksidir. Torbalı’da kime sorsanız yolu tarif eder. Ulaşım kolay ve rahat

Müze ailece gezebileceğiniz, özellikle çocuklu ailelerin gezerken keyif alacağı bir yer. Ben çok sevdim, darısı sizin başınıza.
Key Museum, İzmir’in Torbalı ilçesinde Mayıs 2015 tarihinden beri ziyarete açık
Müze, Pazartesi ve Salı günleri hariç haftanın diğer günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.
Müze Ücretleri : Tam bilet : 20 TL
Müze kart sahiplerine tam bilet üzerinden % 25 indirimli
Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü : 10 TL
Engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 0-6 yaş çocuklar, basın ve
rehberlere ücretsiz.
Key Museum adresi, Çapak Mah. Özgörkey Cad. No: 5 Torbalı / İzmir


TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ : KEY MUSEUM