YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ / ESKİŞEHİR

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Müze, dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madam Tussaud Müzesi’nin ülkemizdeki ilk ve tek örneğidir. Bu müze Eskişehir ilimizin Odunpazarı semtinde bulunur. Müze Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katkılarıyla 18 Mayıs 2013 yıllında ziyarete açılmıştır. Müzede bulunan eserlerin tamamı Yılmaz Büyükerşen ve ekibi tarafından yapılmıştır.

Balmumu, canlı görünüme sahip heykeller yapmaya uygun bir malzemedir. Bu anlamda oluşturulan ilk müze 1835’de İngiltere’nin başkenti Londra’da açılan Madam Tussauds Müzesi’dir.

Müze, A-B-C-D-E bölümleri altında beş farklı kategoriden oluşmaktadır. Müze içerisinde fotoğraf çekecek olanlar, D Salonu haricinde flaş kullanmadan fotoğraf çekebilir. Müzede toplam 160 kişinin heykeli bulunmaktadır.

A Salonu'nda Atatürk, Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyet Tarihi, Cumhurbaşkanlarımız, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı temalı eserler sergilenmektedir. Atatürk ve silah arkadaşları, Kanuni, Yavuz Sultan Selim, Fatih ve Hürrem Sultan gibi.
B Salonu’nda Havacılık ve Demiryolu, Basın Yayın, Sinema-TV, Spor, Tiyatro, Sanayi, Dünya Liderleri ve Bilim temalı balmumu heykelleri sergilenmektedir. Kemal Sunal, Tarık Akan Angelina Jolie, Brad Pitt, Aziz Nesin, Aşık Veysel, Fazıl Say, Koç Ailesi, Sakıp Sabancı, Obama, Putin, Eskişehirspor’un efsane futbolcuları gibi.
C Salonu’nda tarihi karakterler yer almaktadır. Yunus Emre, Mevlana, Nasrettin Hoca, Battal Gazi ve Kral Midas gibi.

D Salonu’nda Türk siyasi yaşamında bulunmuş siyasiler sergilenmektedir. Bu bölümde fotoğraf çekmek yasaktır. İnönü, Menderes, Ecevit, Erbakan ve Kılıçdaroğlu ve Erdoğan gibi.

E Salonu’nda eğitim, anılar ve ödüller yer almaktadır. Yılmaz Büyükerşen’e ait kişisel
Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin en önemli özelliklerinden bir diğeri de, müzenin gelirinin kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılmasıdır.
Ziyaret Saatleri : Müze Pazartesi günleri kapalıdır.

Hafta içi 10:00 - 17:00
Hafta sonu 09.00 – 18.00 saatleri arasında
Atatürk Bulvarı No: 43 (Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Altı) ve adresinde hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti : Tam bilet : 12 TL - İndirimli bilet : 6 TL
Fotoğraf baskı ücreti, Fotoğraf başı: 7 TL
Müzenin Yılmaz Büyükerşen’in “Tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız. Ancak tarihimize de insanlarımıza da hak ettikleri değeri vermediğimizi düşünüyorum.”, duygusundan yola çıkarak oluşturmuş.
Müze gezenleri büyülemektedir. Yolunuz düşerse YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ’ne uğramayı ihmal etmeyin.


YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ / ESKİŞEHİR