Hep bana rebbena!..

YAYINLAMA: 18 Eylül 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 18 Eylül 2018 / 20.00

Yakın bir arkadaşım gönderdi. Hayat felsefesini nefis bir hikaye ile özetlemiş. Çok hoşuma gitti.

En iyi buğday yarışmasına senelerdir katılan bir çiftçi, büyük ödülü o yıl da kazanmıştı. Yarışmayı izleyen gazeteciler, çiftçiden bu başarısının sırrını öğrenmek istediler. Çiftçi, bu sırrın, kendi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşmasında yattığını söyledi.

 

Gazeteciler bu cevaba çok şaşırdılar:

Onlar sizin rakibiniz olarak yarışmaya katılıyorlar. Buna rağmen, ne diye tohumlarınızı onlarla paylaşıyorsunuz?” diye sordular.

Çiftçi:

“Neden olmasın?” dedi. “Bilmiyor musunuz? Rüzgâr, olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu bakımdan, komşularımın kötü buğday yetiştirmeleri demek, benim ürünümün de iyi olmaması demektir. En iyi buğdayı yetiştirmek için, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.”

 

Yalnız mutlu olmak için değil, başarılı olmak için de paylaşmak gerek.

Hep bana rebbena’ olunca işte bugün geldiğimiz nokta oluyor!

 

 

 

Kağıt fiyatlarının el yaktığı bu dönemde devlet 7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısı da 7 Şubat 1921 yılında çıkan Resmi Gazete'yi kapatma kararı aldı.

Resmi gazete bundan böyle sadece dijital ortamda çıkacak.

 

Tam 98 yıldır basılan Resmi Gazete, böylece ‘kağıda' veda etti. Resmi Gazete'nin hazırlanıp, basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi de geçen ay KHK ile kapatılmıştı.

 

Haberin bundan sonrasını okurken bizim 6 ay önce yaptığımızı yapmak zorunda kalan basımevi yetkililerinin durumunu belki de en iyi anlayan benim!

 

Basımevi yetkilisi:

“Resmi Gazete'nin basıldığı Başbakanlık Basımevi'nde çok önemli matbaa üniteleri yer alıyor. Bir üniversiteye alması için çok uygun bir teklif iletildi, ilgilenmediler! Hurdaya gideceğine  üzülüyorum…”

 

Medya tarihin gördüğü en köklü değişimi yaşıyor. Matbaanın bulunmasından bu yana, sektör hiç bu kadar radikal değişim yaşamamıştı. Dijital devrim, tüm yaşantımızı değiştiriyor ama en çok medyayı sarsıyor.

 

Sıra yerel gazetelere geliyor!

Ama bazıları hala ne olduğunu kavrayamıyor!

Hep bana rebbena!..