MOSKOVA (2)

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Moskova’nın Yüksek Binaları
1947-1953 yılları arasında Stalin’in emriyle inşa edilmiş, birbirinin son derece yakın benzeri yedi adet binadır. Moskova Devlet Üniversitesi, Ukrayna Oteli, Leningrad Oteli, Dış İşleri Bakanlığı binası, bazı devlet yönetimine ait kurumların bulunduğu binalar ve konutlar olarak karşınıza çıkacaktır Moskova’nın çeşitli yerlerinde.


Moskova Metrosu
Metro mimari eser sayılmaktadır. Metroyu Moskova’nın en iyi mimarları şekillendirmiştir. 2. Dünya Savaşı zamanında metro, sığınak olarak kullanılmıştır. Moskova Metrosu’nda 11 hat üzerinde 160’dan fazla istasyon vardır.

Arbat Sokağı
Moskova’daki en eski sokaklardan birisidir. Kızıl Meydan kadar popüler bir yerdir. Burada hediyelik eşyalar, Rus el sanatını yansıtan eşyalar satılmakta, sokak müzisyenleri müzik yapmakta, ressamlar portreler çizmektedirler.

Zafer Parkı ve Zafer Anıtı
Sovyetler Birliği’nin 2.Dünya Savaşı’ndaki zaferinin anısına açılmış bir parktır. Parkın hemen yanında yer alan Park Pobedy metro istasyonu, 97 metre derinlikle dünyanın en derin metro istasyonudur.

Moskova Devlet Üniversitesi
Lenin Tepesi üzerinde inşa edilen bina 240 m. yüksekliğindedir. Bu binanın kulesi, yedi yapı içinde en yüksek kule olma özelliğini taşımaktadır. Moskova Devlet Üniversitesi, çeşitli ülkelerden gelen on binlerce öğrenciyi bünyesinde toplamıştır ve Moskova’nın en büyük üniversitesidir. Üniversitenin bahçelerinin de bulunduğu Serçe (Lenin) Tepesi muhteşem bir panoramik görüntüye sahiptir. Buradan tüm Moskova’yı izlemenin keyfini yaşamanızı öneririm.

GUM Alışveriş Merkezi
Kızıl Meydan’da bulunmaktadır. GUM’un zarif iç dizaynı, ortasında fıskıyeli bir havuza paralel 3 katlı ve 3 koridordan oluşmaktadır. Tavanı camdan oluşmaktadır.

Saraydaki Çar Topu
Bu, dünyadaki en büyük çaplı toptur. Topun uzunluğu 5,34 m., çapı 890 mm., namlu kalınlığı 15 cm., ağırlığı 40 tondur.

15. yüzyıldan kalma katedraller, Sovyet döneminden kalma mimari harikalar, büyüleyici Kremlin Sarayı, mühendislik ve tasarım harikası metro duraklarıyla Moskova; görülmeyi fazlasıyla hak eden bir şehir.



MOSKOVA (2)