Jermuk

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Jermuk, sıcak su kaynakları ve maden suyu ile ünlüdür. Bölge havası, şelalesi, yapay gölleri, bölgenin çevresindeki ormanları ve maden su havuzlarıyla bir turizm merkezidir. Jermuk’un nüfusu yaklaşık olarak 6.000’dir.
Jermuk, Sovyetler Birliği döneminde popüler tıp turizm bölgesi olarak tanınmıştır.
Erivan – Jermuk arası 170 km mesafededir. Dağların arasında ve oldukça virajlı bir yoldan ulaşılıyor.
Jermuk’ta Görülecek Yerler:
Jermuk Şelalesi
Jermuk Şelalesi, denizden seviyesinden 2 bin metre yüksekliğinde ve şelalenin yüksekliği 70 metre ve Ermenistan’ın ikinci büyük şelalesidir. Şelale oldukça hüzünlü bir aşk efsanesine ev sahipliği yapıyor. Efsaneye göre, birçok prensin evlenmek istediği bir prenses var, ama prenses bir çobanın oğluna aşık olur. Buluşmak için prenses çobanın oğluna ip atıyor ve gizli gizli buluşuyor. Olayı öğrenen kral, kızının sevgilisiyle buluşmasını yasaklıyor ve bunu bir daha yaparsa sonsuza kadar denize dönüşecekti. Bunun üzerine prenses ip yerine, saçlarının sevgilisine atıyor ve saçları bu şelaleye dönüşüyor.
Su Galerisi
Şifalı suları ile bilinen Jermuk, doğal mineral suların taş kaplara doğru aktığı, duvarlardan çıkan borulardan oluşuyor. Her boru su sıcaklığını gösteriyor. Her su diğerinden farklı sıcaklıktadır. Bu suyun çeşitli sağlık sorunlarını tedavi edici özelliklere sahip olduğuna inanılıyor.
Sanat Galerisi
1920 -1990yılları arasında yapılan yüzlerce resim ve heykeller görülüyor.
Ayrıca kış aylarında buraya gelenler kayak merkezine gidebilir. Bahar ve yaz aylarında en yüksek noktası 2.500 metreye uluşan 1.000 metre uzunluğunda bir teleferikle çevrenin muhteşem manzarası izlenebiliyor.
Yine bölgenin şifalı sularında hizmet veren sanatoryumlarda ve birbirinden lüks otellerden yararlanılabiliyor.
Jermuk, dağların arasında muhteşem bir güzellik olarak duruyor. Bölge ağaçlarla kaplıydı. Ağaçlar sararmış, yapraklar kızarmış, rengarenk ve ortalık renk cümbüşü gibi.
Yolunuz Ermenistan’a düşerse bölgeyi görmeyi ihmal etmeyin, derim.






Jermuk