Viyana

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Avusturya Cumhuriyeti, Alp Dağları eteklerinde kurulmuş, köyleriyle, barok mimarisi ve imparatorluk tarihiyle öne çıkan, denize kıyısı olmayan bir Orta Avrupa ülkesidir. Almanya, Çekya Cumhuriyeti, Macaristan, İtalya, Lihtenştayn, Slovakya, Slovenya ve İsviçre ise Avusturya’nın komşularıdır. Avusturya’nın resmi dili Almanca ve nüfusu yaklaşık olarak 10 milyondur.
Topraklarının yarıya yakını orman alanı olan Avusturya, green lung projesiyle orman alanını sürekli arttırarak, Avrupa’nın en büyük ormanlık alana sahip ülkesidir.

Viyana, Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin dokuz eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğüdür. Yaklaşık 2.000.000 kişilik nüfusuyla ülkenin en kalabalık kentidir, çevre ilçeleriyle birlikte Viyana'da yaklaşık 2,5 milyon insan yaşar, ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir.
Avrupa tarihine 600 yıllık imparatorluk geçmişiyle var olan Avusturya’nın başkenti Viyana’da birinden güzel saraylar, müze ve sanat galerileri, cadde ve meydanlar ile kiliseler yer alıyor. Yüzyıllar boyu Habsburg Hanedanlığı‘na ev sahipliği yapan Viyana’da görülecek en önemli eserlerin birçoğu bu döneme ait yapılardan oluşuyor.

Viyana’da Gezilecek Yerler

Aziz Stephenos Katedrali
İmparatorluk Sarayı (Hofburg Sarayı)
Schönbrunn Sarayı
Belvedere Sarayı
Ulusal Tiyatro
Mozart’ın Evi
Rathausplatz (Belediye binasi ve meydanı)
Devlet Operası
Ulusal Kütüphane
Grinzing (Şarap bölgesi)
Sigmund Freud Müzesi
Hundertwasser Evleri

Avrupa’nın diğer şehirleri gibi, Viyana’da tarihi yapıları, parkları, birbirinden güzel caddeleri, devasa dönme dolabı, şarap bölgesi, lezzetli yeme-içme ve zengin alışveriş imkanlarıyla misafirlerini mutlu ediyor.
UNESCO “Viyana kahvelerini tarih ve mekanın tüketildiği ama sadece kahvenin fatura edildiği yerleri” Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndedir.
Viyana, toplamda 7 kez 'dünyanın en yaşanabilir' şehri seçilmiştir. Viyana'nın birinci olduğu listede İstanbul ise 122. olmuştur.





 

Viyana