CNNTürk’e devam

YAYINLAMA: 19 Mart 2012 / 18.00 | GÜNCELLEME: 19 Mart 2012 / 18.00

Türkiye Gaziantep’i nasıl görüyor?
Türkiye’deki tüketimin yüzde 70’inin yapıldığı İstanbul’un sokağındaki bir vatandaşın ‘Gaziantep’ deyince aklına ilk ne geliyor?
CNNTürk’ün Gaziantep’i gündeme orturtması ile bu soruların yanıtı daha da bir merak konusu oldu.

Önce geniş çerçeveyi çizelim.
Şu anda dünyanın konuştuğu üç önemli ülkenin birisi Türkiye. Diğerleri Çin ve Brezilya.
Bu değerlendirme finans çevresi tarafından yapılıyor. Ekonomik veriler, yatırım olanakları, büyüme, ülkenin geleceği önemli kriterlerin başında geliyor.
Siyasi çevrelerin yorumu ise Türkiye’nin bulunduğu jeostratejik konum bu ülkeyi fevkalade önemli kılıyor. Diğer önemli ülkeler ise, finansın aksine yok!
Finansal ve siyasal olarak ortak bir değerlendirme yaparsak Türkiye ön plana çıkıyor. Dünyanın boynunu büken enerjinin membağı Ortadoğu’nun önemli aktörlerinden biri Türkiye değil mi?
Şimdi yakın plana gelelim.
Hama, Humus, Halep, Antep… Biz bir Ortadoğu kentiyiz. Zihniyetimiz, alışkanlıklarımız, geleneklerimiz, cemaatcılığımız, yeme-içme kültürümüz, hepsi aynı.
Bölgede; alt yapımız, insan gücü, dudak uçuklatıcı kayıtdışı sermaye yapısı, üretim gücümüz, eskiden pek bilmediğimiz ama şimdi çok iyi kıvırmaya başladığımız global pazarlama organizasyonumuz Gaziantep’i önder bir kent yapıyor.
İşte bütün bu nedenlerle CNNTürk tarafından "Bir ülke sahip olduğu yarınlar kadar zengindir" inancına odaklanan "Anadolu'da Yarın" zirvesinin ilki haliyle Gaziantep’te yapıldı.
Özelliklerinin bazılarını saydığımız, Evliya Çelebi’nin gözüyle “Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” dünyanın gözbebeği kenti Gaziantep’i Türkiye’nin sokağındaki bir vatandaşımız nasıl tanıyor?
Bu soruya verilen yanıt büyük ekseriyetle şöyle:
“Gaziantep deyince ilk aklımıza gelen şey baklava!”
Gaziantep’in sanayisini pek az vatandaş biliyor, ihracatını ise yalnız iş çevreleri…
Anlaşılacağı gibi CNNTürk’ün bütün hafta boyu devam eden Gaziantep odaklı yayını fevkalade faydalı olmuştur.
Bütün Türkiye bizi baklavamızla, yemek kültürümüzle, sanayimizle, ihracatımızla, eğitimdeki geri kalmışlığımızla, müzelerimizle, kadına ne kadar değer verdiğimizle, hayvanat bahçesiyle, üniversitelerimizle, Gaziantep’i dünyanın en hızlı gelişen dokuzcu şehir yapan belediye başkanımızla, Gaziantep’e deniz getiren/denize yaklaştıran Sanayi Odası başkanımızla, Gaziantep’i markalar şehri yapan milletvekilimizle, esnafımızla, sanatlarımızla iyice tanıdı.
Son olarak…
1898 yılında kurulan ve 100 binden fazla üyeis bulunan Gaziantep Ticaret Odası’na CNNTürk eşit davransaydı, çadırda söz vereceğine özel bir söyleşi yapsaydı, Mehmet Aslan eminim çok önemli katkılarda bulunur, vizyonumuzu daha iyi anlatabilirdi.
Bir tek cümle, “İhracatı, ithalatından daha fazla olan bir kenttir Gaziantep” bile deseydi, Türkiye’nin Gaziantep ekonomisine bakış açışı daha anlamlı olurdu.
Herşeye rağmen, iyi ki geldiler!


CNNTürk’e devam