KOS ( İstanköy ) ADASI

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

BODRUM’UN GÜZEL KOMŞUSU:
12 Adalar’ın (Rodos, Kerpe, Patmos, Kos, Kaşot, İstanbali, Herke, Simi, Leros, Kilimli, İncirliada ve Tilos) en büyüklerindn biridir. Kos adası diğer adıyla İstanköy, Bodrum’a 8 deniz mili uzaklıktadır. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Anlaşması ile 12 Adalar İtalya’ya bırakılmıştır. 2. Dünya Savaşı'na kadar İtalya’da kalan adalar, Almanya hakimiyetine geçmiş ve Almanya’nın savaşta mağlup olmasının ardında adalar sahipsiz kalmış, Yunanistan da adaları topraklarına katmıştır.
Tıp dünyasının babası sayılan Hipokrat burada doğmuş ve yaşamıştır. Kos Adası’nın merkezinde Hipokrat Ağacı, adanın en önemli simgelerindendir. Hipokrat, burada Asklepion adında bir tıp merkezi kurmuştur. Bodrum ve Marmaris’ten 12 adalara giriş yapabilirsiniz. Kos Adası’nda her bütçeye uygun konaklama imkanı mevcuttur. Yeşil Pasaporta vize uygulaması bulunmazken, diğer pasaport sahiplerine de kapıda vize kolaylığı sağlanmaktadır. Adada birbirinden güzel, temiz, sakin plaj ve kıyılarında denize girebilirsiniz. Farklı yerler görmek ve unutulmaz bir tatil geçirmek için Kos Adası sizi bekliyor.

Kos Adası’nda Gezilecek Yerler :

Hipokrat Ağacı : Yaklaşık 2400 yıl önce gölgesinde Hipokrat’ın öğrencilerine ders anlattığına inanılan ağaç, Hipokrat Ağacı olarak bilinmektedir. Ağaç şehir merkezinde.

Asklepion : Şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunmaktadır. Burada tarihi tapınak, tıp okulu, Roma Hamamı ve Apollan Sunağı’na ait kalıntılar var.
Şövalyeler Kalesi : Kos Limanı’nın girişindedir. Olukça iyi korunmuş durumdadır.
Arkeoloji Müzesi : Şehir merkezindeki Defterdar Camisi’nin yanında bulunur. Antik dönem buluntularının sergilendiği müzede Hipokrat heykeli de bulunmaktadır.
Zia Köyü : Kos Merkezine 17 kilometre uzaklıktadır. Köy güzel manzarası nedeni ile turistlerin uğrak yeridir. Köy restoranlar, tavernalar ve küçük hediyelik dükkanlara sahiptir. Köyün yakındaki dağın yamaçına inşa edilmiş kiliselerde görülmeye değerdir.
Agora, Roma Evi, Osmanlı Hamamı, Defterdar Camisi, Hacı Hasan Camisi, Yel Değirmenleri, Kefalos Köyü ve çeşitli manastırlarda gezilebilecek yerler arasındadır.





 


KOS ( İstanköy ) ADASI