Brugge

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Brüksel’in kuzeybatısında ve Kuzey Denizi’ne kıyısı olan şehir aynı zamanda Flaman bölgesinin başkentidir. Şehrin adı; Hollandaca: Brugge, Fransızca: Bruges ve Almanca Brügge’dür. Şehrin nüfusu yaklaşık 120 bin civarındadır. 2. Dünya Savaşı’nda hiç zarar görmediğinden olayı Orta Çağ’dan kalma mimarisini günümüze kadar korumuştur. Şehrin büyüleyici mimarisi, birbirinden güzel sokakları, meydanları, çeşitli müzeleri, kanalları, bisikletli ve yürüyüş yollarıyla, çikolatası, birası, patates kızartması ve waffle ile keşfedilmeyi hak ediyor. Brugge için açık hava müzesi yorumu abartı sayılmamalıdır.  

 

Brugge’de Gezilecek Yerler

Brugge Markt

Şehrin kalbi sayılan meydanın adıdır.  Bir hektarlık alandan oluşan meydan, her biri farklı dönemleri yansıtan rengarenk ve birbirinde şirin ve tarihi yapıları ile çevrilidir. Ayrıca meydanda 12. Yüzyıldan kalma 85 metrelik çan kulesi ve 1302’de Fransa’ya karşı başkaldıran Flaman liderlerin heykelleri bulunmaktadır. Meydan günün her saati kalabalıktır. 

 

Minnewater Park

Brugge Tren Garı’nın karşısında oldukça güzel ve yeşil bir alandır. Parkın tam ortasında bir göl bulunuyor ve adını bir aşk efsanesinden aldığı için aşk veya sevgi gölü olarak anılıyor. Şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerindendir.

 

Begijnhof

Şehrin simgelerindedir. Etrafı kanal ile çevrili olup taş köprüden geçilerek içeri girilmektedir. Geçmişi 13.yüzyıla dayanan bu yapı Unesco Dünya Miras Listesi’nde bulunmaktadır. Begijnhof, bekar veya dul kadınların ibadet etmesi için oluşturulan dini yapıları anlatmaktadır. Ortası kocaman bahçe olarak kullanılan alanın etrafında kadınların yaşadığı birbirinde güzel evler ve ibadet edilen bir manastırdan oluşmaktadır. Müthiş güzel bir yer.

 

Concertgebouw (Konser Salonu)

Koning Albert Parkı’nın hemen yanında dış cephesi tümden kırmızı bir bina olan Concertgebouw, şehrin konser salonudur.

 

Belfort Tower

83 metre uzunluğundaki kulede 47 tane çan bulunmaktadır. Saat ve Çan Kulesi yangın gözetleme kulesi olarak hizmet vermiştir. Kule şehir meydanındadır.  

 

Ayrıca Beer Museum, Koning Albert Park, Sint Salvadors Kathedral, Quay of the Rosary, Groeninge Museum, Churchof our lady ve Old St. John’s Hospital görülmesi gereken yerlerdir.

 

Türkiye’de Brugge doğrudan ulaşım bulunmuyor. Brüksel’den tren ve otobüsle ulaşım sağlanıyor. İki şehir arasındaki mesafe 1 saattir.

Açık hava müzesi Brugge, yürüyerek gezilebilecek bir şehir. 

 





Brugge