Market sepetimiz (3)

YAYINLAMA: 03 Mayıs 2020 / 18.29 | GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2020 / 18.29

Çocuğunuzun büyüme ve gelişmesi için gerekli olan protein, elzem yağ asitleri, vitaminleri, mineralleri alabilmesi için altın gıda olarak kabul ettiğimiz yumurta, süt, yoğurt, peynir, et, tavuk, balık, kuru baklagiller, çeşitli sebze ve meyvelere, kuru yemişlere, tam tahıllı gıdalara, (ekmek makarna) ihtiyacı var tabi ki posa yâda. Bu çeşitlilik içinde çok sık olmamak kaydı ile makarnaya da, patatese de yer verirsiniz. Patates kızartmasını fırında yapmanızı öneriyoruz, fakat ısrarla kızartma istiyorsanız yağı en fazla iki kere kullanmalısınız.

Bu çeşitlilik içinde çocuklarınıza evde sağlıklı kurabiyeler, kekler yapabilirsiniz.

Meyveli, fındıklı fıstıklı bademli, havuçlu, şalgamlı, elmalı, ayvalı, kurabiyeler ve kekler, tam buğday unu, nohut, fasulye ve yulaf kullanarak yapılabilir, tabii ki şekeri mümkün olduğunca azaltmaya özen gösterin. Margarin kesinlikle kullanmayın, zeytinyağı veya tereyağı kullanın. Şeker yerine pekmez kullanabilirsiniz.

Çocuklarınıza bunu bir etkinlik olarak ta planlayabilirsiniz.

Hem onları sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirir hem de becerilerini geliştirebilirsiniz,

Maalesef bazı annelerin de ’bizim atıştırmalık çekmecemiz var’ diyerek övünmelerine üzülerek şahit oldum.

Çocuklarımız hayatta ki en kıymetli varlıklarımız, lütfen yanlış beslenme alışkanlıkları ile onlara yapabileceğiniz en büyük kötülüğü yapmayın!

Çocuklarımız savunmasız gruplardır. Onun için yaşam boyu sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için,  sağlıklı beslenme alışkanlıklarının teşvik edilmesi, sağlık sisteminin güçlendirilmesi, sağlıklı yiyecek ve içecek çevrelerinin oluşturulması çocuklarımız ve gençlik için çok çok önemli.

Zararlı reklamlardan da çocuklarımızın korunması gerekli. Bu konuya devam edeceğiz.

Ne yerseniz o olursunuz!

Market sepetimiz (3)