Ramazan ve su, suyun önemi (1)

YAYINLAMA: 11 Mayıs 2020 / 20.29 | GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2020 / 20.29

Oruç tutanların, aç kalmaktan öte en sık yaşadıkları sıkıntı ‘susuzluk’tur. Su vücudumuz için çok önemlidir. Susuz kalmamız, yeterli su tüketmememiz çok ciddi boyutlara ulaşabilecek sağlık sorunlarına neden olabilir.

ÖZELLİKLE RAMAZAN’DA VÜCUDUMUZUN SU KAYBINI TELAFİ ETMEK ÖNEMLİDİR

Toksinlerin vücudumuzdan uzaklaştırılması için her gün farklı mekanizmalar aracılığıyla su atılımı gerçekleşir. Bu nedenle, su alımındaki herhangi bir düşüş, vücudumuzun hücrelerinin ve sinirlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını etkiler.Az su tüketiminde  kabızlık, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve kuru cilt gibi istenmeyen yan etkiler meydana gelir. Şiddetli dehidratasyon (vücudun susuz kalması) vakalarında, böbrek problemleri, hormonal aktivitelerde azalma, sindirim sisteminde bozukluklar gibi daha ciddi komplikasyonlar da görülebilir. Yaşamsal fonksiyonlarımızın düzgün bir şekilde çalışması için vücuttan kaybedilen suyun geri kazandırılması, su ihtiyacımızın giderilmesi, hayati önem taşır. Bu nedenle özellikle ramazan döneminde vücudumuzun ihtiyacı olan suyu karşılamak önemlidir.

Vücudumuzdan kaybedilen suyun yerine konması durumunda; fiziksel aktiviteleri yapma becerilerimizin %15, zihinsel aktiviteleri gerçekleştirme, olaylara tepki verme hızımızın %100’e yakın, sorunlara çözüm üretme ya da algılama yetimizin %20’ye yakın gelişme gösterdiği görülmüş.

 

Sürecek

Ramazan ve su, suyun önemi (1)