Ramazan ve su, suyun önemi (4)

YAYINLAMA: 18 Mayıs 2020 / 21.12 | GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2020 / 21.15

Vücudumuzda oldukça küçük bir yer kaplamasına rağmen, vücuttaki suyun büyük bir bölümünü kullanan ve susuzluk durumunda ilk tepkiyi veren organımız, beyindir. Susadığınızda ağzımız kurur, işte bu tepkiyi oluşturan da beyninizdir.

İdrarınızın rengini takip etmeniz yeterli su tüketip tüketmediğinizi anlamanızın en pratik yoldur. İdrarınızın rengi çok açık sarı olmalıdır.

1

Beyniniz size susama hissi ile alarm vermeye başlar. Halen vücuda su girmez ise, sersemleme,karar verme mekanizmanızın bozulması, algılama yeteneğinizin düşmesi, mide bulantısı gibi belirtiler meydana gelir.

Eğer tüm bunlara rağmen halen vücuda su girmezse, zihin ve vücut fonksiyonlarınız neredeyse durma noktasına gelir. Hormonsal aktiviteler azalır, sindirim sistemi yavaşlar. Şuur bulanıklığı, baygınlık görülür.

Vücudun günlük ihtiyacı olan suyu karşılayan, insanın fiziksel ve kimyasal aktiviteleri düzgün olarak yerine gelir. Zihinsel fonksiyonlar başta olmak üzere, bütün beyin fonksiyonları sorunsuz şekilde işler.

 Çocuklarda ve yetişkinlerde dikkat dağınıklığı gibi sorunlarda sıvı tüketimi çözüm getirir. Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur, uykuyu düzenler.

Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nem dengesini korur, cildi yumuşatır ve yaşlılık belirtilerinin azalmasına yardımcı olur, gözlere canlılık ve parlaklık verir. Cildinizin kırışmasını azaltmak, daima genç kalmak, pırıl pırıl  cilde sahip olmak istiyorsanız yeterli su içmelisiniz.Ayrıca Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını da azaltır.

Kilo vermenin en güzel yolu su içmektir. Çok sıkı rejim yapmaya gelemeyen insanların en iyi yardımcısı su dur. Su kalori içermez, metabolizmayı hızlandırır, günlük harcanan kalori miktarını artırır.

Bilim adamı Masaru Emoto su üzerinde bir takım deneyler yapmış ve suya söylenen pozitif yahut negatif cümlelerin, suyun moleküler yapısını değiştirdiğini görmüş.

yenşi

‘Teşekkürler ’ yazılı şişedeki suyun son derece güzel bir kristalle tepki verirken, ‘aptal’ kelimesi yazılı şişedeki suyun biçimsiz, parçalı kristal şekilleriyle tepki verdiği ortaya çıkmış.

 

Sürecek

Ramazan ve su, suyun önemi (4)