Maliyenin teşekkürü

YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 20.19 | GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 20.19

Geçen gün 16 Mayıs tarihinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından bizlere (Tüm S. Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin) cep telefonlarımıza “Vergi mükellefleri ile idaremiz arasında önemli vazifeler gören siz değerli meslek mensubuna salgın surecinde göstermekte olduğunuz özverili çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ederiz. Gelir İdaresi Başkanlığı” şeklinde bir mesaj geldi. Tabii bu mesaj  zor ve meşakkatli geçen bu covid-19 salgını sürecinde  bizler için moral oldu.

Evet, bizler 3568 sayılı kanunla kamu görevi hizmeti yapan (SMMM) ve (YMM) ler, işyerlerinin önemli bir bölümü çalıştığı için ve çalışmayanların da yasalardan kaynaklanan vergi ve sair mükellefiyetleri devam ettiğinden ve dahi bunları da bizlerin gerçekleştirmiş olduğumuzdan, pandemi sürecinde işlerimize devam ettik. Bizler yaptığımız işin ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Devlete, Topluma, MAüşterilerine ve kendilerine karşı sorumluluklarının bilincindedirler.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de mali müşavirlik mesleği kamu maliyesinin güçlenmesi için vergi gelirlerinin hesaplanıp beyan edilmesine katkı sunmanın yanı sıra, ticari işletmelerin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmiştir. Önemli bir mesleği icra eden meslek mensupları olarak bizler, her geçen gün artan çalışma standartları ve şartları ile ücret, tahsilât gibi mesleki sorunlarımız olmasına rağmen, mesleki sorumluluğumuz gereği görevimizi her türlü zor şartlar altında yine de yerine getirmekteyiz. Covid-19 salgını sürecinde yaşanan gelişmeler bizlerin en zor şartlarda bile göstermiş olduğumuz özverinin ve yapılan çalışmalar karşılığında verilen emeğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu süreç bir kez daha gösterdi ki alınan ekonomik kararların uygulanmasında bizlerin emeği ve katkısı olmadan başarıya ulaşması çok zordur. Çünkü S.Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Türkiye’nin teknolojik dönüşümü en sağlıklı yaşayan meslek mensuplarıdır. Bu konuda gerek Maliye Bakanlığı ve gerekse iş dünyasına en büyük katkıyı sağlayanların bizler SMMM. Ve YMM.ler olduğu açıktır.

 

 

Bu Teşekkürü önemsiyoruz.

Bugün için emeklerimizin maddi karşılığını almasak da manevi olarak karşılığını beklememiz en doğal hakkımızdır. Çünkü emek kutsaldır, emek sevgi ister.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından TÜRMOB üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin her birine özel teşekkür mesajı gönderilmesini ayrıca bunu sosyal medya hesaplarında paylaşmasını önemli ve çok değerli bulmaktayız. Bu duyarlığından dolayı muhasebe mesleği camiasının bir üyesi olarak kurumsal olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkili ve çalışanlarına ve MALİYE Camiasına teşekkür ediyoruz.

 Teşekkürlerin Sözde Kalmamasını ve devamını istiyoruz.

E-devlet projelerinde; meslek mensubunun yeri ve rolü konusunda bizler her türlü siyasi endişelerden uzak bir şekilde çalışıyoruz. Bu konudaki isteğimiz ve beklentimiz tüm devlet yetkililerin bu konudaki taleplerimizi dikkate alarak, mesleki sorunlarımızın çözümü için üst birliğimiz olan TÜRMOB’un taleplerinin dikkate alınmasıdır.

Bu vesile ile bu salgın sürecinde mesleğini icra ederken korana virüsten etkilenerek hayatını kaybeden Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlere Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden tüm meslek mensuplarımız ve çalışan emekçilerine de acil şifalar diliyoruz.

Maliyenin teşekkürü