Selülit nedir? (4)

YAYINLAMA: 05 Haziran 2020 / 20.58 | GÜNCELLEME: 05 Haziran 2020 / 21.00

Selülitte Tedavi

  • Dolaşımı hızlandırmak amacıyla hafif sporlar önerilir. Özellikle yüzme, bisiklete binme ve tempolu yürüyüş sellülitle mücadelede en faydalı sporlardır. Dolaşımı düzenleyerek yağların yakılmasına neden olur.
  • Masaj ve aletli tedaviler (vakum, lenf drenaj, elektrik akımıyla çalışan aletler, ultrasound) de dolaşımı hızlandırarak yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olur.
  • Cerrahi tedaviler daha ileri vakalarda tercih edilebilir. Daha yoğun sellüliti olan ve çabuk sonuç almak istenen durumlarda "yağ aldırma" yani "liposunction" işlemi uygulanır.     

aaa

selülit

Korunma Yolları ve Beslenme
Sellülittten korunmak için diyet son derecede önemlidir.  Kişilere ağır olmayan, özel diyetler önerilir.  Ancak çok ağır diyetlerde kilo verildiği halde sellülit çözümlenmez. 

 I. Önerilen Gıdalar
Selülitlerine bakıp ne yapacağını kara kara düşünenler, beslenme şekliyle bu sorun arasında yakın bir ilişki olduğunu unutmamalıdır. 

Su:  Günde en az 1.5 litre su için, selülit sorunu olanlara 2 litre öneriyorum.  Su vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

Yeşil Çay:  Vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıcı etkiye sahip.  Aslında yeşil çayda da kafein var, ama oranı çok düşük. Günde iki fincan yeşil çay için.
Elma:  Elmanın kabuğunda bulunan "pektin" adlı besin, vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Selülit sorunu olanların bir gün boyunca ağırlıklı olarak elma yiyecekleri detoks programını uygulamalılar.  Günde bir elma tüketimi şeklinde de olabilir.
Taze meyve ve sebze:  Bol lif içerdikleri için selülit oluşumunu azaltırlar. Özellikle ıspanak, roka, maydanoz, yeşil soğan, marul ve semizotu gibi koyu yeşil renkleri tercih edin.  Bunların antioksidan gücü daha yüksektir ve bol su içerirler. Selülite karşı  günde 35 gram lif tüketmekte fayda vardır. 

 

Sürecek

Selülit nedir? (4)