Selülit nedir? (6)

YAYINLAMA: 09 Haziran 2020 / 22.07 | GÜNCELLEME: 09 Haziran 2020 / 22.07

Yasaklı Gıdalar

Kafein: Sağlıklı bir cilt için gerekli olan çinko mineralinin emilimini engelliyor.  Kan damarlarını azaltıcı etkisi kan dolaşımını aksatıyor, bu da selülite yol açan nedenlerden biri. Günde 1 fincan kahveyi geçmeyin. Filtre kahveyi tercih edin.
Şeker:  Fazla şeker vücutta yağ olarak depolanır. Özellikle paket yiyeceklere dikkat. Bisküvi, kekler, şekerlemeler, çikolata, dondurmayı minimuma indirin,mümkünse hiçalmayın. Vücuda toz şeker girdikçe insülin salgısı artıyor bu da yağ depolamasını artırıyor, selülit oluşumu da hızlanıyor.
Tuz:  Fazladan yediğimiz tuzun çoğu cildimizden ve böbreklerimizden atılıyor. Ancak bir kısmı vücutta tutulup kalıyor. Vücutta su tutup bizi şişirmeye başlıyor ve dolaşımı aksatıyor. Ekmekte, peynirde, zeytinde, konserve ve paket yiyeceklerde tatlı da olsalar bisküvi ve keklerde tuz var.
Doymuş yağ içeren yiyecekler:  Süt , peynir ve yoğurdun yağsız veya az yağlı olanlarını tüketmeye çalışın. Yağsız eti tercih edin.  Sosis, sucuk, salam gibi yiyecekleri minimuma indirin.
Alkol:  Alkolün hem kalorisi fazladır, hem de pankreastan insülin salımını artırır.  Yağ depolanmasına yol açar. Bir kadeh şaraptan en az 65 kalori alırsınız.
Sigara: Damarları azaltıcı etkisi ve yüksek toksin içeriği nedenleriyle kesinlikle uzak durulması gerekiyor.

Selülitten kurtulmak ve oluşum riskini en aza indirmek, sağlıklı, ağrısız bir cilde kavuşmanız için sizlere bazı basit formüller vereceğim.

Kırmızı Biber: Yağ yakmada son derece etkili olan kırmızı acı biber, kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırarak selülit oluşumunu engeller. Kırmızıbiber kürü hazırlamak için bir bardak su içerisine iki çay kaşığı acı kırmızıbiber, zencefil ve limon ekleyin, günde bir iki kez bu karışımı tüketin. İki ay boyunca bu kürü yapın. Mide hastalıkları olan kişiler bu kürü uygularken dikkatli olmalıdır.

Kırmızıbiber kürü hazırlamak için 1 fincan zeytinyağı biraz susam yağına 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiberi ekleyin bekletin, gece bacaklarınıza sürün daha sonra üzerine sıcak tutacak tayt tarzı kıyafetler giyin sabah ister yıkayın ister kalsın.

 

Sürecek

Selülit nedir? (6)