Selülit nedir? (7)

YAYINLAMA: 12 Haziran 2020 / 19.02 | GÜNCELLEME: 12 Haziran 2020 / 19.02

Kahve Telvesi: Kahve harika bir peelingdir. Kuru veya nemli cilde yapılan hafif bir masaj, mat bölgeleri parlatır. İçtiğiniz kahvenin telvesini biriktirip bunu peeling olarak kullanabilirsiniz. Kahve tozu ölü ve pullanmış deriyi ortadan kaldırır, cildi yumuşak ve narin hale getirir. Ayrıca kafein kan akışını hızlandırır buda daha sıkı dokular ve daha az selülit demektir. Ölü hücreleri temizleme özelliği ile çok sık kullanılan kahve telvesi ile selülite doğal çözüm sağlayabilirsiniz.
5 yemek kaşığı iri çekilmiş kahve tohumu ve 150 g deniz tuzunu,2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Bununla vücudunuza küçük bir peeling masajı yapın.

Dairesel hareketlerle ellerinizden ayaklarınıza tüm vücudunuza bu masajı yapabilirsiniz. Kısa bir süre etki etmesi için bekleyin. Daha sonra durulayın. Sert kıl fırçalar kullanarak yapacağınız masajlar ile daha çabuk ve etkili sonuç alırsınız.

Bir kap içerisine öğütülmüş kahve, iki çorba kaşığı bal ve üç çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını ekleyin. Karışımı hamur haline getirin ve selülitli bölgelere masaj yapın. Haftada 3 kere bu tedavi yöntemini uygulayın.

Ardıç Yağı: Toksin atıcı özelliği bulunan ardıç yağı, sıvı birikiminin azalmasını sağlar. Bununla da masaj yapabilirsiniz.

Birer yemek kaşığı nane yağı, portakal yağı, greyfurt yağı, limon yağı, kekik yağı, bir fincan susam yağı, bir fincan zeytinyağını karıştırın, gece yatmadan tüm baldır, karın ve basen bölgenize  uygulayabilirsiniz. Gliserinde eklerseniz sonuç çok daha mükemmel olacaktır. Dikkat edeceğiniz bir husus uygulamadan önce her türlü formülü bileğinizin iç kısmında deneyiniz. Eğer kızarıklık kaşıntı olursa zeytinyağı ilave ederek yumuşatın.

Selülit nedir? (7)