Vücut, cilt, saç bakımı(3)

YAYINLAMA: 17 Haziran 2020 / 19.54 | GÜNCELLEME: 17 Haziran 2020 / 19.54

Pürüzsüz, gözenekleri sıkı, ışıl ışıl parlayan ve bakımlı cilde sahip olanları gördüğümüzde birçoğumuz imrenir ve böylesine gergin ve güzel bir cildin çoğu zaman hayalini kurarız. Tüm bu isteklerimizi gerçekleştirmemiz için yapmamız gereken yöntemlerden biri de düzenli olarak cilt maskeleri uygulamaktır.

Cildinizi her gün sabah , akşam  düzenli olarak temizlemeli, sabah nemlendirici  ve güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Haftada bir defa da maske uygulamalısınız. Ancak cilt bakımını ihmal ettiğiniz zamanlarda maske uygulamalarını haftada ikiye çıkarabilirsiniz. Cildinizi farklı maskelerle cildi bambaşka açılardan destekleyebilirsiniz. Örneğin; yüz temizleyici jeli ile gözeneklerinizi açtıktan sonra sıkılaştırıcı bir maske daha uygun olacaktır. Ancak cilt bakımı yaparken düzenli kullanım sonucunda etkili sonuçlar alabileceğinizi de unutmamanız gerekir.

Sivilce Nedir ve Neden Olur?

Sivilce, iltihaplı bir cilt problemidir. Farklı nedenlere bağlı olarak oluşabilir. Ergenlik dönemindeki hormonlara, beslenme şekline, alerjik reaksiyonlara, hormonal dengesizliklere, kullanılan kozmetik ürünlere bağlı olarak, cildinizde sivilce problemi gelişebilir. Sivilceler; kistik yapıda olabilir, siyah nokta, beyaz nokta, cilt altında, aktif sivilceler şeklinde görülebilir. Bunların temelinde ise; yeterince su içmemek ve beslenmeye dikkat etmemek olabilir.

Özellikle, aşırı asit içeren yiyecekler, kızartmalar, çok baharatlı yiyecekler, turşu, domates, gazlı içecekler, yoğun baharatlar, hazır ve işlenmiş gıdalar, fastfood yiyecekler, yediğiniz andan itibaren sindirim sisteminize zarar verir. Bağırsaklar ve karaciğer bunları sindiremez ve vücudunuz, sivilce ile tepki verir.

Sürecek

Vücut, cilt, saç bakımı(3)