Vücut, cilt, saç bakımı(4)

YAYINLAMA: 18 Haziran 2020 / 19.39 | GÜNCELLEME: 18 Haziran 2020 / 19.39

GÜNLÜK CİLT BAKIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

SABAH: Cildinizi temizleyin, tonik uygulayın ve nemlendirin. Evde de  çok güzel tonikler yapılabilir.

GÜNEŞ KREMİ: Dışarı çıkmadan 10-15 dakika önce mutlaka güneş koruyucu krem uygulamalısınız.

GECE CİLT BAKIMI: İlk olarak makyajınızı temizleyin. Sabah olduğu gibi akşam yatmadan önce de tekrar cildinizi yumuşak bir temizleyici ile temizlemelisiniz. Gece, besleyici onarıcı kreminizi sürün. Çünkü cilt gece yenilenir ve onarılır.

GÖZ KREMİ: Gözler cildin en erken kırışan bölgeleri olduğu için göz kreminizi sabah ve gece kullanmayı ihmal etmeyin.

HAFTALIK CİLT BAKIMINDA NELER YER ALIR?

Haftalık bakımınızda maskeler önemli yer tutar.

Cilt tipimize göre seçeceğimiz maskelerle cildimizin bakım ve onarımını sağlarken aynı zamanda cildimize gençlik ve ışıltı kazandırırız.

Mutfağınızda bulunan her türlü sebze, meyveyi cilt bakımında kullanabilirsiniz.

Ayrıca renk açıcı olarak pirinç suyu, lapası ve yulafı kullanabilirsiniz. 

Düzenli yapılan cilt maskeleri cildi derinlemesine temizleyerek ciltte akne ve siyah nokta oluşumunu engeller. Yağlı ciltlerde sivilce ve siyah nokta oluşumu daha sık görülür. Kuru ciltler ise bakım yapılmadığı takdirde nemini tamamen kaybederek ciltte pul pul dökülme, kaşıntı ve kızarıklık gibi cilt sorunları meydana gelmektedir. Cildimize uygun maskeler her zaman cildimizin ihtiyaç duyduğu nemi ve ışıltıyı cildimize geri kazandırır. Ne kadar fit ne kadar şık gözükürsek gözükelim bakımsız bir cilt her şeyi yerle bir eder. Cildin bakımlı olması kişiyi her daim güzel ve kusursuz gösterir. Cildimizin dışardan olduğu gibi içeriden de yeteri kadar besleniyor olması gereklidir. Tüketilen yiyeceklerin sağlıklı olması yaşam kalitemizi arttıracaktır. Sağlıklı yiyecekler bizim için gerekli vitamin ve mineralleri içerisinde bulundurur ve biz de cildimizi için gerekli ihtiyaçları bu şekilde tüketerek karşılayabiliriz. Dışarıdan yapacağımız maskelerle bunu destekler ışıl ışıl bir cilde sahip oluruz. Cilt, saç, eller, ayaklar kısacası her bölgemiz için evde yapabileceğimiz mükemmel maskeler vardır. Yaptığımız maskeler sorunlu bölgelerimiz için düzenli kullanımda harikalar yaratacaktır. Evimizde kendimiz peeling, derinlemesine temizleyen maskeler, cilt lekeleri için maskeler, sivilce ve siyah noktalar için maskeler ve pürüzsüz bir cilt için gerekli malzemelerle maskeler yapabiliriz.

Vücut, cilt, saç bakımı(4)