Vücut, cilt, saç bakımı(6)

YAYINLAMA: 22 Haziran 2020 / 17.34 | GÜNCELLEME: 22 Haziran 2020 / 17.34

Nemli bir cilt, cildinizin daha geç yaşlanmasını, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Çeşitli içeriğe sahip cilt maskeleri piyasada satılsa da ne yazık ki her birinde kimyasallar bulunabilir. Severek tükettiğiniz, mutfağınızda rahatlıkla bulabileceğiniz sağlıklı ve doğal ürünlerle cildinizi onarabilir ve nem ihtiyacını giderebilirsiniz.

NEMLENDİRİCİ CİLT MASKESİ TARİFİ

Malzemeler; Aloevera jeli, Salatalık .

Yapılışı; Yarım salatalığı püre haline getirin 2 çorba kaşığı aloevera jelini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Cildinize dairesel hareketlerle eşit miktarda yayın. Maske kururken mümkünse sırt üstü uzanın. Yarım saat sonra, maskeyi ılık suyla yıkayın. Cildinizi tazelenmiş ve gençleşmiş hissedeceksiniz.

Cilt her geçen gün lekelere ve yaşlanmaya neden olan çeşitli faktörlerle karşı karşıya kalabilir. Sarımsak maskesi cildi yenilemek ve sağlığını korumak için yardımcı bileşenlerden oluşur. Güneş ışınları, çevre kirliliği ve yetersiz beslenmenin etkisi, cildin erkenden bozulmasına ve elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Ayrıca cildin maruz kaldığı bu nedenler cildin oksijen almasını engeller. Sarımsak ciltte detoks görevi görür ve cildi ölü deriden arındırarak cildin nefes almasına yardımcı olur.

SARIMSAK MASKESİNİN CİLDE ETKİLERİ

  • Antibakteriyel özelliğinden dolayı akne ve siyah noktaları yok eder ve gözenekleri sıkılaştırır.
    * Cildi ölü hücrelerden arındırarak daha aydınlık olmasını sağlar bu nedenle peeling görevi görür.
    * Düzenli kullanıldığında, cildi ölü hücrelerden arındırarak yumuşak ve nemli olmasını sağlar.
    * Egzama, mantar enfeksiyonlarını önler. Cildi yatıştırır.
    * Doku oksijenlenmesini artırarak kan dolaşımını hızlandırır.

Sürecek

Vücut, cilt, saç bakımı(6)