Vücut, cilt, saç bakımı(7)

YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 17.10 | GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 17.10

SARMSAKLI CİLT MASKESİ TARİFİ

Malzemeler;3 diş sarımsak,3 yemek kaşığı bal,2 yemek kaşığı kil,1tatlı kaşığı gül suyu

Yapılışı; Sarımsakları havanın içinde ezin. Ezilmiş sarımsağı, balı, kili ve gül suyunu ilave edin. Hepsini karıştırarak kremsi bir maske elde edin.
Cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin.  

 KURU CİLT BAKIM MASKESİ TARİFİ

Malzemeler;– 1 tatlı kaşığı bal,1 adet yumurta sarısı,1 çay kaşığı gliserin,

Yapılışı; Malzemeleri macun kıvamına getirdikten sonra cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. Ortalama 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Cildinizde sivilceler var ise 8-10 damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

YAĞLI CİLT BAKIM MASKESİ TARİFİ

Malzemeler; 1 yemek kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu,1 çay kaşığı gliserin

Yarım paket yaş mayaya yarım limon suyu ve 1 adet aspirini ilave ederek ocakta karıştırın ılık olarak yüzünüze uygulayın 30 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı gliserini karıştırın ve uygulayın .

Ciltte lekesi olanlar limon sizin için bir mucizedir.

Limonu sıktıktan sonra limonun kabuğunun iç kısmını yüzünüze, ellerinize, dirseklerinize, diz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. 10- 15 dakika sonra yıkayabilirsiniz.

Kadınlar için saçları değerlidir fakat güzellik uğruna yıpranmaları da hayli kaçınılmaz bir durumdur. Değişim söz konusu olunca işe her zaman saçlardan başlanır çünkü saçlardaki değişimle yüzümüze canlılık gelir ve zinde bir görünüm elde ederiz.

Doğal saçlarımızı korumaya çalışsak da çoğu kadın bunu nadiren başarabilir. Özelikle saçlara uygulanan açıcılar saçlara büyük zarar verebilir. Bununla birlikte güneş, rüzgar, yağmur

ve saç şekillendirme işlemleri saçın yapısını bozarak mat ve kuru saç tellerine neden olur. Nemini kaybeden saçlarda kırılma, kopma ve dökülme görülebilir. Bu tip saç sorunları aşırı yıpranmalara neden olurken, şekil alması oldukça zor bir hal alır. Özelikle uç kısımlarda görülen çatallaşmış saçlar için mutlaka etkili bir bakım uygulanmalıdır. Saçlarınızın kırıklarını aldırmalısınız. Bakım ve onarımı sağlayacak doğal maskeler uygulayabilirsiniz. Aşırı yıpranmış saçlar için evinizde bulunan malzemelerle maskeler hazırlayıp yumuşacık saçlara kavuşabilirsiniz.

Vücut, cilt, saç bakımı(7)