Vücut, cilt, saç bakımı(8)

YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 19.24 | GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 19.24

ZEYTİNYAĞI VE YUMURTA MASKESİ

Saç maskelerinin olmazsa olmazı yumurta ve zeytinyağı saçı dipten uca besler saça canlılık verir. Özellikle kuru saçlar için ideal olan bu maske saçlarınıza gereken nemi ve bakımı sağlar. Yumurta protein içeriğinden dolayı saç sorunlarını giderir ve ipek gibi yumuşacık olmasını sağlar.

Malzemeler;2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 adet yumurta

Yapılışı; Bir kaba yumurtayı kırın içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve iyice çırpın. Hazırlamış olduğunuz karışımı tüm saçınıza sürün. 1-2 saat sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

 

MAYONEZ MASKESİ

Saç maskesi yaparken kimin aklına mayonez gelir ki ama saçları nemlendirme ve bakım konusunda oldukça etkili. Bu maskeyi dilerseniz tek başına mayonez olacak şekilde de saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Malzemeler;1 çay bardağı mayonez,1 yumurta,1 çay kaşığı Hint yağı

Yapılışı;

Mayonez, yumurta ve Hint yağını saçınıza sürün ve bir bone yardımı ile saçlarınızı sarın. 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı şampuanlayın. Evinizde yapabileceğiniz saç uzatma kürleri pratik ve aynı zamanda doğal ürünler içerdiğinden hiç kuşkusuz kullanabileceğiniz ürünlerdir.

LAVANTA KÜRÜ

Malzemeler;1 tatlı kaşığı taze lavanta,2-3 bardak sıcak su

Yapılışı;500-700 ml arasında kaynayan suya lavanta ilave edilir. Ağzı kapalı şekilde kaynamaya bırakılır. Soğuyup süzülen kür duş sonrası saça uygulanır ve ayrıca tekrarında yıkama yapmanıza gerek yoktur.

SARIMSAK VE TATLI BADEM YAĞI KÜRÜ

Sarımsağın saç dökülmesine çok iyi geldiği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Bununla ilgili piyasaya sürülen birçok şampuan ve yağlar bulunmaktadır.

Malzemeler;2-3 diş sarımsak,2-3 damla badem yağı

Yapılışı; Bu karışımı iki saat beklettikten sonra saç diplerinizden uçlarına doğru masaj yaparak yedirin. Bir bone veya streç filmle saçlarınızı sarıp ortalama 1 saat kadar bekletin ve ılık su ile durulayın.

 

Sürecek

Vücut, cilt, saç bakımı(8)