Vücut, cilt, saç bakımı(9)

YAYINLAMA: 28 Haziran 2020 / 19.32 | GÜNCELLEME: 28 Haziran 2020 / 19.32

SAÇ UZATAN PATATES MASKESİ TARİFİ

Kürlerin yanı sıra saçların uzamasına yardımcı saç maskeleri de saçın hızlı bir şekilde uzamasına destek olur.

Malzemeler; Patates, Tülbent

Yapılışı;5 adet patatesi rondoda çekin. Kıvamını açmak için biraz su ekleyin. Temiz bir tülbent yardımı ile suyunu çıkarın. Elde edilen patates suyunu saç derinizden başlayarak uçlarına kadar sürün ve 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

 Yağlı saç bir çeşit deri hastalığı olduğundan dolayı işe ilk olarak kafa derisine bakım yapmak olacaktır. En önemli hatalardan biri saçları sık sık yıkayarak yağlı kafa derisinden kurtulacağımız düşüncesi olmaktadır. Sık sık yıkanan saçlar derinin daha çok yağ üretmesine neden olarak saçların daha yağlı hatta ıslak bir görünüme kavuşmasına neden olur. Yağlı saçlar için evde yapabileceğiniz pratik bakımlarla bu sorunuzu en az indirebilir. Saçlarınızı daha kullanışlı bir hale sokabilirsiniz.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN ÖNERİLER

Stresli bir iş ve ev hayatına sahipseniz saçınızla oynamak size terapi gibi gelebilir. Ellerinizi saçınıza götürdüğünüzde saçlarınız daha çok yağlanacaktır. Saçınıza uygun şampuanlarla saçınızın nem oranını azaltabilirsiniz. Yağlı saçlar için uygun doğal sabunlar kullanmakta saç derinizi dengelerken sağlıkla uzamasına yardımcı olacaktır. Saç kremlerini mümkün mertebe kullanmamaya özen gösterin. Eğer kullanacaksanız sadece uçlarına sürmeniz ve bol su ile durulamanız yeterli olacaktır. Saç kremi saçtan çok zor arınır bu nedenle uzun durulama ister. Durulama suyuna ekleyeceğiniz bir kahve fincanı sirke yağlı saçlarınız için çok iyi olacaktır.

Sürecek

Vücut, cilt, saç bakımı(9)