Vücut, cilt, saç bakımı (13)

YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 17.42 | GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 17.44

Pirinç Suyunun Sağlığa Faydaları

Yaşlanmayı Yavaşlatır

Pirinç suyu B1 vitamin ile doludur ve bu da saç ile cilde iyi gelmesini sağlar. Yaşlanma sürecini yavaşlatır ve güzelliğinizi zaman içerisinde arttırır.

1 (2)

  • 1 çorba kaşığı aloevera jeli, Yarım çorba kaşığı zerdeçal, pirinç suyu.
  • Aloevera jelini ve zerdeçalı bir kasede karıştırın. Karışımı yüzünüze hafifçe uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. İyice durulayın ve kurulayın. Haftada 2 ila 3 kez uygulayın.

Aloevera cildi besler ve toksinlerden korur. Zerdeçal, mikrop kapmayı ve şişmeyi önleyen antibakteriyel ve antienflamatuvar özelliklere sahiptir.

DOMATES SALATALIK MASKESİ

Malzemeler:
2 yemek kaşığı domates püresi, 1 yemek kaşığı salatalık püresi

 Domates püresi ve salatalık püresini bir kasede karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve yarım saat boyunca kurumasını bekleyin. İyice durulayın ve kurulayın. Her gün kullanabilirsiniz.

Salatalık bir büzücü olarak davranır ve sivilce izlerini hafifletir. Ayrıca ölü deri hücrelerini ve kiri ciltten arındırır. Domates, cildi besleyen ve gençleştiren A vitamini açısından zengindir, lekeleri giderir.

Zerdeçal, bal limon suyu maskesi

Malzemeler: 1 çorba kaşığı bal, Yarım çorba kaşığı zerdeçal,1 yemek kaşığı limon suyu

  • Bal, zerdeçal ve limon suyunu bir kaseye boşaltın, iyice karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 15 dakika bekletin. İyice durulayın ve kurulayın. Haftada 2 ila 3 kez uygulayabilirsiniz.

Zerdeçal, sivilceye neden olan bakterileri yok etmeye yardımcı olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ayrıca yüzdeki fazla yağı giderir. Bal, cildi serbest radikallerden koruyan bir antioksidandır.

Vücut, cilt, saç bakımı (13)