Vücut, cilt, saç bakımı(14)

YAYINLAMA: 06 Temmuz 2020 / 17.43 | GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2020 / 17.43

Gül Suyu Ve Limonlu Sivilce Maskesi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı gül suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Bir kasede gül suyu ve limon suyunu karıştırın.
  • Bir parça pamuğu karışıma batırın ve yüzünüzün ve boynunuzun her tarafına hafifçe yedirin.
  • 10 dakika bekletin. İyice durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Bu yüz maskesini günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Gül suyunun cildi yumuşatan, kızarıklığı ve iltihabı azaltan antienflamatuvar özellikleri vardır. Limon, ciltteki yağ üretimini kontrol eden doğal bir büzücüdür.

Kekik ve Naneli Sivilce Maskesi

Malzemeler: 10 adet taze kekik yaprağı, 10 adet nane yaprağı

 Macun benzeri kıvam elde edene kadar kekik ve nane yapraklarını bir mutfak robotunun içinde iyice karıştırın.

  • Bu macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20-40 dakika boyunca bekletin. Durulayın ve kurulayın. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Kekik antibakteriyeldir ve sivilceye neden olan bakterileri öldürür. Ve nane akneleri tedavi eden salisilik asit içerir.

Tarçın ve Limonlu Sivilce Maskesi

Malzemeler: 1 yemek kaşığı toz tarçın, 2 yemek kaşığı limon suyu

  • Macun benzeri bir kıvama gelene kadar toz tarçın ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 20-30 dakika bekletin. İyice durulayın ve kurulayın. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Tarçın, sivilcenin azalmasına yardımcı olan antimikrobiyal ve antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Limon, cildi zararlı serbest radikallerden koruyan bir antioksidan olan C vitamini içerir.

Bal ve Sarımsaklı Sivilce Maskesi

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı bal

  • Ezilmiş sarımsak ve balı bir kasede karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekletin. İyice durulayın ve kurulayın. Bu yüz maskesini haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Sarımsak, sivilceleri kolayca tedavi etmenize yardımcı olan antiviral, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bal cildinizi nemlendirir ve besler.

Vücut, cilt, saç bakımı(14)