β-Glukanlar (beta-glukanlar) ve bağışıklık sistemi (2)

YAYINLAMA: 04 Eylül 2020 / 19.36 | GÜNCELLEME: 04 Eylül 2020 / 19.36

Beta-glukan’ın etkileri ve yararları

Beta-glukan Bağışıklık sisteminin aşırı çalışmasına sebep olmadan, immün sistemi güçlendirir. Yapılan bilimsel araştırmalarda, Kanser, mikrobik enfeksiyonlar, şeker hastalığı ve damar sertliği üzerinde olumlu sonuçları vardır.

Kansere karşı olan etkisi ise, doğrudan bağışıklık sistemi hücreleri ile bağ kurup, onları güçlendirerek, aktif savunma yapmasını sağlamaktır. Kemoterapi gibi hücre öldürücü etkisi yoktur. Tümör gelişimini durdurucu özelliği ve  Kan şekeri düşürücü etkisi de  bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Beta-glukan, Reishi mantar’da çokça bulunur.  Reishi Mantar’ı uzun yıllardır kanser tedavisinde kullanılmaktadır.

Beta-glukan için hem probiyotik hemde beta-glukan kaynağı için ekşi mayalı tam buğday organik yani ilkel olan undan yapılmış ürünlerini tüketmek gerekir.

Glisemik indeks değerine göre de diğer ekmeklere göre yüzde 33 daha düşük olan Beta-glukan kaynağı ekşi mayalı ekmeğin, bağışıklık sistemini güçlendirici  özelliği vardır. Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan Probiyotiklerin  de en sevdiği gıdalardan biridir. Eğer çok sık hasta oluyorsanız, bunun nedenlerinden birinin Probiyotik yetersizliğinden olduğunu asla unutmayınız.

Günlük tüketeceğiniz 3 dilim ekşi mayalı ekmek ve 3-4 kaşık yulaf  kepeği size ihtiyacınız olan beta glukanı sağlayacaktır.

Yulaf  kepeğini sütünüze veya yoğurdunuza katarak rahatlıkla tüketebilirsiniz

β-Glukanlar (beta-glukanlar) ve bağışıklık sistemi (2)