Karahindiba nedir?(3)

YAYINLAMA: 12 Ekim 2020 / 16.23 | GÜNCELLEME: 12 Ekim 2020 / 16.23

Hindiba Faydaları

Karahindiba, birçok rahatsızlığın tedavisi için geleneksel tıpta denenmektedir. Taze hindiba kökünün %68’i vücudumuzun sindiremediği lif türlerinden biri olan inulinden oluşur. Hindibanın bu özelliği prebiyotik görevi görmesine sebep olur ve bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri besler. Bu yararlı bakteriler, iltihabı azaltmada, zararlı bakterilerle savaşmada ve mineral emilimini iyileştirmede rol oynar. Araştırmalar, hindiba kökünde bulunan inülinin kabızlığı hafifletebileceğini düşündürmektedir . . Özellikle Çin Tıbbı'nda,  bağırsakları rahatlatmak için kullanılmaktadır.

Bu bitkinin çiçek, yaprak ve kökü, geleneksel tıpta diüretik (idrar söktürücü), antiromatizmal ve iştah uyandırıcı özellikleri için kullanılmaktadır.

Hindiba kökü, özellikle diyabetli kişilerde kan şekeri kontrolünü artırabilir. Bunun nedeni, yararlı karbonhidrat metabolizmasında yer alan faydalı bakterilerin büyümesini ve şekerin kandan emilmesine yardımcı olan insüline duyarlılığını arttırmasıdır . Bazı çalışmalar ise, hindiba kökü lifinin iştahı düzenleyebileceğini, genel olarak kalori alımını azaltabileceğini ve kilo kaybına yardımcı olabileceğini belirtmektedir.

 

Sürecek

Karahindiba nedir?(3)