Karahindiba nedir?(4)

YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 20.20 | GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 20.20

Laboratuvar çalışmaları, karahindibanın bazı bakterileri öldürdüğünü göstermiştir. Ayrıca laboratuvar ortamında, kanser hücre serileri üzerinde anti-kanser özelliklerini bildiren çalışmalar vardır, ancak insan klinik çalışmaları yapılmamıştır. Karahindiba östrojenik aktiviteye sahiptir ve bu nedenle hormona duyarlı meme kanseri hücrelerinin büyümesini artırabilir!

Anne sütünü artırmak için;Karahindiba laktasyon teşvik etmek (sütü artırmak) için Çin Tıbbı'nda kullanılmaktadır.

Sarılık ve diğer karaciğer hastalıklarını tedavi etmek içinde kullanılır.

İdrar çıkışını arttırmak için;Karahindiba özleri idrara çıkma sıklığını artırır. Karahindiba diüretik (idrar söktürücü) aktivitesi yüksek potasyum içeriğinin bir sonucu olabilir denilmektedir.

Hindiba Nasıl Kullanılır?

Bazı ipekböceği yetiştirme tekniklerinde hindiba otu kullanılmaktadır.

Hindiba hayvancılık için bir yem mahsulü olarak yetiştirilir. Avrupa'da yol kenarlarında vahşi bir bitki olarak yetişir ve yaygın olarak Kuzey Amerika, Çin ve Avustralya'da yabani olarak bulunur. Bu yabani tür genellikle kullanılmaz.

Pişirilmiş ya da öğütülmüş, kahve yerine hindiba çayı şeklinde veya gıda katkı maddesi olarak kullanılan hindiba yaprakları, tomurcukları ve kökleri amaçlara uygun olarak kullanılmaktadır. Hindibanın kullanım yerine göre pek çok çeşidi yetiştirilmektedir. Örneğin hindiba salatası çoğu kişi tarafından sevilen farklı bir tercih olarak sofralarda yerini alır. 21. yüzyılda, hindiba kökü özü, gıda üretiminde bir tatlandırıcı ve diyet lifi kaynağı olarak kullanılmıştır.

 

Sürecek

Karahindiba nedir?(4)