Hacivat Köftecisi  “Ekmek Arası Tiyatro”  (Münir Özkul Oda Tiyatrosu)

YAYINLAMA: 25 Ekim 2020 / 17.11 | GÜNCELLEME: 25 Ekim 2020 / 17.17

Tokat ilinde baba ve dede mesleğini 3. kuşak olarak devam ettiği lokanta işiyle mesleği olan tiyatroyu “Ekmek Arası Tiyatro” sloganıyla Hacivat Köfteci’sinde birleştirmiştir.  Tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Münir Özkul’un adını verdiği ”Münir Özkul Oda Tiyatrosu” şehrin en popüler mekanı olmuştur.  Cuma akşamları Hacivat-Karagöz orta oyunu, cumartesi günleri de 8 kişilik ekibiyle tiyatro oyunu sahnelenmektedir. Lokantanın duvarları ve masalar Hacivat-Karagöz figürleri, tiyatro ve sinema sanatçılarının fotoğrafları, afişler ve hakkında çıkan gazete küpürleri ile müze işlevi görüyor. Tiyatro salonunun kapasitesi 36 kişidir.

Tiyarocu ve köfteci Kemal Atan Gür, verdiği bir röportajında, "1998 yılında babamın vefatından sonra lokantacılık mesleğini sürdürmek bana nasip oldu fakat ben tiyatroya meraklıydım. Tiyatroyu da icra etmek istiyordum. Lokantanın alt katına bir oda tiyatrosu yaptım. Salonumuz küçük de olsa doluyor. Onun dışında her cumartesi de oluşturduğum ekiple oyunlar oynuyoruz. Moliere'den, kendi yazdığım oyunlardan, Türk klasiklerinden oyunlar oynuyoruz. Tiyatro seyircisini, küçük de olsa devamlı olmak suretiyle oluşturduk. Herkes bu yaptığımız işten memnun." olduğunu belirtmektedir. Anadolu’nun eski bir kentinde hem sanatını icra etmekten hem de lokanta işleterek ekmeğini kazanmaktan mutlu olduğunu ifade etmektedir.

Tiyatrocu Kemal Atan Gür, 22 yıldır devam eden lokantası ve tiyatrosunu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara vermiştir. Haziran ayında açılan dükkanın da, tiyatro gösterilerine 1 Eylül itibariyle yeniden başlamayı düşünmektedir.

Tokat’a yolunuz düşerse, yemek ile sanatın iç içe geçtiği Hacivat Köftecisi “Ekmek Arası Tiyatro” Münir Özkul Oda Tiyatro’sunu ziyaret etmelisiniz. Çok keyif alacaksınız, benden söylemesi.

2

4

5

6

7

8

9

1

10

3

 

Hacivat Köftecisi  “Ekmek Arası Tiyatro”  (Münir Özkul Oda Tiyatrosu)