Biberiye ve faydaları nelerdir? (3)

YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 00.21 | GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 00.21

Biberiyenin diğer geleneksel kullanımları arasında deri şikâyetleri, zayıf dolaşım, sarılık, adet sancısı, bayılma, asabiye, anksiyete, yorgunluk ve başarısı bulunmaktadır. Biberiye yağı mahallî olarak kas ağrılarını ve artriti iyileştirmek, aynı zamanda dolaşımı canlandırmak için kullanılmaktadır. Anti bakteriyel, antifungal, antiparazit ve daha düşük düzeyde analjezik özelliğe sahip olduğu görülmüştür. Dâhili olarak alındığında hazımsızlığa, asabiyete ve baş ağrısına iyi gelir.


Kepeğe ve yağlı saça birebirdir; aynı zamanda genel saç sağlığını korur. Ancak en çok antiseptik ve antioksidan olarak kullanılır. Ön araştırmalar biberiye ekstresinin bakterileri öldürebildiğini, deri iltihaplarıyla savaştığını ve hatta laboratuar hayvanların da kanseri önlediğini göstermiştir. Bitki aynı zamanda güneş ışınlarının deri üzerindeki zararlı etkilerini de önlemektedir.

Bilim adamlarının yüz yıllar boyu kullandığı bir ağrı kesicidir.
Lokal olarak uygulandığında biberiye antioksidandır. Yaşlanmayı geciktirir.
Biberiye ağızdan alındığında ya da teneffüs edildiğinde kas ve eklem ağrılarına, hazımsızlığa, bronşite ve sinüzite iyi gelir; aynı zamanda dolaşımı canlandırır.
Aromaterapide hafızayı güçlendirmek ve bilişsel işlevleri arttırmak için kullanılır.
Yağı lokal olarak uygulamak için 10 damla biberiye yağını 30 grlık bir taşıyıcı yağa (zeytin, jojoba, badem ya da kayısı yağına) damlatarak kullanınınız.

Sürecek

Biberiye ve faydaları nelerdir? (3)