Biberiye ve faydaları nelerdir? (4)

YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 19.33 | GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 19.33

KREM/YAĞ/MERHEM: Lokal ürünlerde biberiye esans yağı, küçük bakteriyel ya da mantar enfeksiyonları gibi birçok deri rahatsızlığı için kullanılır. Her gün cildinize, eklemlerinize ve kaslarınıza dairesel hareketlerle hafif masaj yaparak yedirebilirsiniz.

Biberiye ekstresi yoğunlaştırılmış esans yağıyla beraber güneşe maruz kalma durumunda kaşıntıya yol açabilir. Kaşıntı gerçekleşirse kullanımına son verin. Biberiye hamilelik esnasında çeşni olarak kullanılabilir ancak tıbbi dozda kullanılmamalıdır.

Ev ortamında saksıda yetiştirebilirsiniz. 

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?  1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını 1 bardak sıcak suya ekleyin. 10 dakika bekleyin. Süzün. Günde 1 ila 3 bardak içebilirsiniz.

Bu bitkinin yaprakları yaz kış her zaman yeşildir. Çiçek açtığı zamanlarda bitkinin faydası çok daha fazladır. Toplanan ince sürgünler ve yapraklar çok sıcak olmayan bir yerde gölgede kurutulur. Kurutma işleminin yapıldığı yer havadar olmalıdır ve kapalı olmamalıdır. Güneşte kurutulmamalıdır ve kurutulma işleminin sağlıklı bir şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

 

Sürecek

Biberiye ve faydaları nelerdir? (4)