Bitkilerin faydaları (3)

YAYINLAMA: 17 Şubat 2021 / 14.42 | GÜNCELLEME: 17 Şubat 2021 / 14.42

Karabiber

2 (2)

Karabiber: Karabiber ağacının meyvesi olan biber tohumunun olgunlaşmadan toplanıp kurutulması ile elde edilen Karabiber Dünya’da en çok kullanılan baharatlardan biridir.

 Karabiberin Yararları;

 -Mideyi ısıtır.

 -İştah açar.

 -Hazmı kolaylaştırır.

 -Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür.

-Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur.

-Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur.

-İdrar söktürür.

 -Enerji verir.

 -Cinsel istekleri kamçılar.

 -Sinirleri kuvvetlendirir.

 -Yiyeceklerde baharat olarak kullanılır.

-Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdırlar. Karabiber toz halinde yemeklerde baharat olarak yemeğe lezzet ve koku katmak ve iştah açmak için Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır.

-Ayrıca, bal ve soğan ile birlikte macun yapılıp saç diplerine  sürülürse saç dökülmesini önler.

Çemen Otu (Trigonella foenum-graecum)

Sarıya yakın beyaz renkte çiçekler açan, meyveleri fasulyeye benzeyen, 35-40 cm boylarında, otsu bir bitkidir. Boy otu olarak da bilinen Çemen Otunun tohumlarından Çemen baharatı elde edilir. İçerisinde sabit ve uçucu yağ, kolin, saponin, diosgenin, müsilaj ve alkaloitler bulunur.

Çemen Otu göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve öksürüğü keser. Vücuda kuvvet ve rahatlık verir. Kansızlık, gelişim bozukluğu ve şeker hastalığında faydalıdır. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Cesaret verici olarak da kullanılır. Saçları besler ve saç çıkmasını arttırır. Sivilcelere ve romatizmaya karşı da etkilidir. Anne sütünü arttırır. Adet dönemi şikayetlerini azaltır.

1 (2)

Bitkilerin faydaları (3)