Bebekler İçin Anne Sütünün Önemi (2)

YAYINLAMA: 28 Mart 2021 / 19.27 | GÜNCELLEME: 28 Mart 2021 / 19.27

Anne sütü bebeğe özgüdür. Sindirimi inek sütüne göre daha kolaydır. İnek sütüne göre protein ve mineral içeriğinin daha azdır. Bu özellikte bebeğin hem sindirimi hem de böbreklerinin sağlığı açısından önemlidir.. Ayrıca anne sütünde bulunan demir, çinko gibi minerallerin bebek tarafından kullanımı ve emilimi inek sütüne göre çok daha fazladır. Anne sütündeki demirin emilimi inek sütüne göre 5 kat daha fazladır. 

Anne sütünde kolay sindirilebilen doymamış yağ asitleri oranı fazladır. Beyin ve sinir sistemi için gerekli olan yağ asitleri anne sütünde inek sütüne göre 8 kat fazla bulunur ve bu yağ asitleri ilk 4 ay bebekler tarafından sentezlenemediği için anne sütüyle alınması zorunludur. Bunlara ek olarak, anne sütü her zaman kullanıma uygundur; her zaman taze ve temiz olarak bulunur. Aynı zamanda doğal ve ekonomik bir beslenme kaynağıdır.  

Anne sütü içerdiği protein, enerji, yağ, karbonhidrat, enzimler, vitamin ve mineraller, hormonlar sayesinde bebeklerin birçok hastalıklara karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olur. 

Anne sütü ile beslenen çocuklarda alerji sorunu daha az görülmektedir. 

Anne sütü bebekte pişik gelişimini engeller. 

resim (1)

Bebekler İçin Anne Sütünün Önemi (2)