Sarı Kantaron ve çayı (1)

YAYINLAMA: 25 Haziran 2021 / 19.47 | GÜNCELLEME: 25 Haziran 2021 / 19.47

Güçlü bir antidepresan olan sarı kantaron çayı, dünya genelinde hafif ve orta seviyede depresyonlu bireylerde ruh halini yükselten bitkisel bir çözümdür.

Stres ve anksiyete, bugün birçok hastalığın ana nedenlerinden biridir. Zihinde hissedilen baskı, vücuda zarar verebilir. Bu da zihinsel ve fiziksel yorgunluğa sebep olur.

Sarı Kantaron Nedir?

Resim1 (1)

Dünyadaki bazı ülkelerde “rosin (reçine) gülü”, “keçi otu” ve “klamath otu” gibi adlarla bilinirken; Türkiye’de “binbirdelik otu”, “kılıç otu” ve “kan otu” gibi isimlerle anılır.

Dünyanın birçok bölgesinde 14. yüzyıldan beri şifalarından dolayı kullanılır. Bu küçük bitki, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'daki ılıman ve subtropikal bölgelere özgü yabanî bir bitkidir. Çayırlarda ve yol kenarlarında görülebilir. Bahçelerde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir.

Yüksekliği 1 metreye kadar uzanan sarı kantaron, çok yıllık bir bitkidir. Çiçekleri soluk sarı renkli, yıldız şeklindedir. Küçük çiçekleri 2,5 santimetre büyüklüğündedir. İlkbaharın ilk haftalarında çiçekleri filizlenir; sonbaharın son haftalarında dökülür. Sürecek

Sarı Kantaron ve çayı (1)