Sarı Kantaron ve çayı (2)

YAYINLAMA: 27 Haziran 2021 / 19.17 | GÜNCELLEME: 27 Haziran 2021 / 19.17

Sarı Kantaron Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarı kantarondan şifalı bir çay elde etmek için yaprakları, çiçekleri ve tohumları kullanılabilir. Tarih boyunca depresyon ve anksiyeteye karşı tercih edilen bir bitki çayı olmuştur.

Bu bitki, iyi bir flavonoid kaynağıdır. İnsan için faydalı fenolik asitler, glikozitler, rutin, tanenler, uçucu yağlar ve reçineler içerir. Bu bileşenler, sakinleştirici (sedatif) ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

Sarı kantaron çayı, aktif hiperisin ve hiperforin maddeler içerir. Hiperisin, depresyon tedavisinde kullanılan bir maddedir. Hiperforinizm ise, bir antibiyotiktir.

Sarı kantaron çayının faydaları:

Depresyon ve anksiyete: Sarı kantaron çayını günlük olarak 4 ila 6 hafta boyunca tüketmek; anksiyete, sinirlilik ve hafif depresyonla başa çıkmaya yardımcı olur. Ruhsal ve duygusal denge sağlar. Bu da stres ve öfkenin kontrolünü destekler. Aynı zamanda üzüntü dönemlerini hafifletir.

Uyku bozuklukları: Her gece uykusuzluk çekiyorsanız ya da uyuyamıyorsanız sarı kantaron çayını deneyebilirsiniz. Uykusuzluğa doğal bir çözümdür, sinir sistemini sakinleştirir, uyku bozukluğuna yol açan stres ve kronik yorgunluk hislerini azaltır. Uyumadan önce 1 fincan sarı kantaron çayı uykusuzluğa çözüm olmakla kalmaz, zihin açıklığı vererek, düşünce yeteneğinizi olumlu etkiler.

Menopoz ve hormon dengesizliği: Ruh dalgalanmaları, gerginlik ve depresyon, menopozun en sık görülen belirtileridir. Bu belirtiler, hormonal dengesizliğin doğrudan sebebidir. Sarı kantaron çayı, bu belirtilere karşı en etkili çaylardan biridir. Ayrıca, hormonal dengeyi yeniden kazanmaya yardımcı olabilir. Bu aşamada şu bilgiler önemlidir; menopoz semptomları ile başa çıkabilmek için bu çaya “siyah kohoş” bitkisi ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, ağrılı menstrüasyon (âdet) ve kramp ağrıları için yatıştırıcı etkisi vardır. Regl öncesi sendroma (PMS) karşı da hormon seviyelerini düzenler. Sürecek

Sarı Kantaron ve çayı (2)