Sarı Kantaron ve çayı (7)

YAYINLAMA: 02 Temmuz 2021 / 13.02 | GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2021 / 13.02

Sarı Kantaron Çayı ve Depresyon

Depresyon, dünya genelinde 300 milyondan fazla insanı etkilemektedir. Depresyona karşı birçok ilaç etkili tedavi sunar. Bununla birlikte, doğal veya alternatif ilaçları kullanmayı tercih edenler de vardır. Sarı kantaron da, bu bitkilerden biridir.

Bu bitkiden elde edilen çeşitli formlar, bazı koşullarda depresyonu tedavi etmek için yüzyıllardan beri kullanılır. Kapsül, çay veya sıvı özü şeklinde oral olarak alınırken, deriye doğrudan bir yağ olarak da uygulanabilir.

Genellikle; depresyon ve anksiyete, uyku problemleri ve mevsimsel duygudurum bozukluğu gibi durumları tedavi etmek için kullanılır. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından bir gıda takviyesi olarak sınıflandırılmıştır. Ancak depresyon için reçeteli ilaç olarak onaylanmamıştır.

Vücut üzerindeki etkileri tam olarak anlaşılmasa da antidepresanlarla benzer şekilde çalıştığı düşünülmektedir. Araştırmalar; içeriğindeki hiperisin, hiperforin ve aditperforin gibi aktif bileşenlerin bir kısmının bu faydaları sağladığını düşündürmektedir.

Bu içeriklerin, beyinde serotonin, dopamin ve noradrenalin gibi kimyasal habercilerin düzeylerini artırdığı öngörülmektedir. Bu maddeler ruh halini düzenlemek için etkilidir. Sürecek

Sarı Kantaron ve çayı (7)