Mantar nedir? (4)

YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 18.49 | GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 14.03

Şeker hastaları için uygundur

Mantarlar yağ içermez, düşük karbonhidratlar, yüksek proteinler, enzimler, vitaminler, mineraller ve lifler içerir. Bu nedenle şeker hastaları için ideal bir besindir. 

İçindeki doğal enzimler şekerleri ve nişastayı parçalamaya yardımcı olur. Ayrıca endokrin bezlerin işleyişini de iyileştirirler.

mantar

Mantarların Cilde Faydaları

Mantarlar, cildi koruyan, selenyum ve antioksidanlar açısından zengindir. Mantarlar, özleri güçlü antioksidanlar ve doğal nemlendiriciler olarak kabul edildiğinden artık topikal kremler, serumlar ve yüz müstahzarlarında aktif bileşenlerdir.

Cildi nemlendirir

Hyaluronik asit, cildi dolgunlaştırıp sıkılaştırdığı için vücudun iç nemlendiricisi olarak kabul edilir. Bu yaşa bağlı kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. 

Mantar, nemlendirmede eşit derecede faydalı olan ve cilde dolgunluk sağlayan bir polisakkarit içerir. Cilde pürüzsüz ve esnek bir his verir.

Sivilceyi tedavi eder

Mantarlar D Vitamini bakımından yüksektir. Bu, akne lezyonlarına topikal olarak uygulandığında iyileştirici özelliklere sahiptir. Bu nedenle, mantar özleri genellikle sivilce tedavisi için cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Doğal cilt açıcıdır

Bazı mantarlar doğal bir cilt açıcı olan kojik asit içerir. Bu asit cilt yüzeyinde melanin üretimini engeller. Bu, ölü deri pul pul döküldükten sonra oluşan yeni cilt hücrelerini aydınlatır. 

Yaşlanma karşıtı faydalara sahiptir

Mantarlar yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahiptir. Kojik asit genellikle kremlerde, losyonlarda ve serumlarda, karaciğer lekeleri, yaşlılık lekeleri, renk değişikliği ve foto hasarın neden olduğu düzensiz cilt tonu gibi yaşlanma belirtileri için bir çare olarak kullanılır.

Mantarlar cildin doğal savunmasını güçlendirir ve sağlıklı hale getirerek görünümünü iyileştirir.

Cilt sorunlarını tedavi eder

Cilt problemleri çoğunlukla iltihaplanma ve aşırı serbest radikal aktiviteden kaynaklanır. Mantarlar, antioksidanlar ve iltihap önleyici özelliklere sahip bileşikler içerir.

Bu doğal bileşiklerin topikal kullanımı, iyileşmeyi destekler ve iltihapla savaşır. Mantar özleri genellikle egzama, gül hastalığı ve akne gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde cilt ürünlerinde kullanılır.

Mantar nedir? (4)