Adana
Seyhan ve Ceyhan nehirleri arasındaki verimli Çukurova toprakları üzerinde yer alan Adana, Kilikya uygarlığına da ev sahipliği yapmıştır. Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam merkez ilçeleriyle birlikte 15 ilçesi bulunmaktadır. Ülkemizin altıncı büyük şehri olma özelliğini taşımaktadır.
Adana geçmişten günümüze doğal güzelliği, zengin tarihi ve mutfağıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.
Ayrıca, her yıl Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali, Adana Lezzet Festivali, Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Kebap ve Şalgam Festivali, Geleneksel El Sanatları, Aladağ Doğa ve Sanat, Adana Sağlık, Adana Karpuz, Su Sporları, Sarıçam Adana Nar, Kızıldaağ Kar, Aladağ Kardan Adam, Zeytin, Uluslararası Çukurova Karikatür, Çukurova Rock, Bisiklet ve Uluslararası Adana Havacılık Ve Yamaç Paraşütü festivalleri düzenlenmektedir.
Gezilecek Yerler :
Taşköprü
Adana’nın sembollerinden birisidir. Seyhan Nehri üzerinde yer almaktadır. Köprünün orjinali 21 gözlü olmasına karşın restorasyon işlemleri sırasında 7 gözü toprak altında kalmıştır. Dünyanın en eski köprülerinden biri olan Taşköprü, 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğindedir. Köprü, geçmişten günümüze Saros Köprüsü, Justinianus Köprüsü ve Taşköprü adıyla anılmıştır. Taşköprü Roma Dönemi’nde inşa edilmiştir.
Ulu Cami
Ramazanoğlu Beyliği döneminde 1541’de inşa edilmiştir. Adana’nın en eski yapılarından biridir. Etkileyici bir görünüme sahip olan cami, Selçuklu, Memluk ve Osmanlı dönemlerine ait özellikler taşımaktadır.
Adana Müzesi
1924 yılında kurulmuş ve ülkemizin en eski müzelerinden birisidir. Müzenin kuruluşundan günümüze birkaç yer değişikliği olmuştur. Adana ve çevresindeki arkeolojik kazılardan çıkan eserler bulunmaktadır. Prehistorik dönem eserleri, Hitit, Asur, Fenike, Frig, Arkaik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait arkeolojik buluntular yer almaktadır.
Büyük Saat Kulesi
1881’de Vali Ziya Paşa tarafından inşaatına başlanmış ve 1882’de Vali Abidin Paşa tarafından bitirilmiştir. Uzunluğu 32 metre olup duvarları tuğladır. Osmanlı Dönemi’ndeki saat kulelerinin en uzunu olma özelliğini taşımaktadır.
Tarihi Kazancılar Çarşısı
Büyük Saat Kulesi’nin yanında yer almaktadır. Çarşıda gündelik ihtiyaçlara yönelik her türlü dükan yer almaktadır. Çarşı aynı zamanda kebapçılara ev sahipliği yapmaktadır.
Sinema Müzesi
Müze, 23 Eylül 2011 tarihinde eski bir Adana evinin restore edilmesi sonucu kurulmuştur. Müzenin zemin katında film afişleri yer almaktadır. Afişlerdeki isimlerden birisinin Adanalı olmasına dikkat edilmiştir. Birinci katta, Muzaffer İzgü, Yılmaz Güney, Abidin Dino ve Orhan Kemal’in heykelleri vardır. Yılmaz Güney’e ait eşyaların yer aldığı bir oda bulunmaktadır. Müzede bir de sinema kütüphanesi yer almaktadır.
Varda Köprüsü
Osmanlı İmparatorluğu ile Almanya arasında yapılan anlaşma sonucunda 1912 yılında inşa edilmiştir. Köprünün yapımı 15 yıl sürmüştür. Köprü, Toros Dağları’nın en sarp bölgesinde 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindedir. Köprünün içinde yer aldığı Belemedik Tabiat Parkı film ve dizilere de ev sahipliği ev sahipliği yapmaktadır. Köprü, bölge halkı tarafından “Hacıkırı Demiryolu Köprüsü”, ”Koca Köprü”, “Alman Köprüsü” veya ”Varda Köprüsü” gibi isimlerle anılmaktadır.
Varda Köprüsü, Karaisalı ilçesi Hacıkırı mahallesinde yer almaktadır.
Merkez Sabancı Cami
Adana Merkez Parkı içerisinde yer almaktadır. İş insanı Sakıp Sabancı adına yapılmıştır. Ortadoğu’nun en büyük camisidir. Caminin 6 minaresi var ve minarelerinin yüksekliği 99 metredir. Park, Seyhan Nehri’nin iki yakasında 33 hektarlık alanı kaplamaktadır.
Adana kalesi, antik kentleri, camileri, parkları ve müzeleri ile ziyaretçilerini bekliyor.