2022 DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASININ ARDINDAN (2)

YAYINLAMA: 22 Eylül 2022 / 13.55 | GÜNCELLEME: 22 Eylül 2022 / 13.55

MİLLİLER, OSLO VE ASTANA’DA 4 MADALYADA KALMIŞTI

Belgrad’da 4 altın madalya kazanan Türkiye, 2015 Las Vegas ve 2017 Paris’te üçer şampiyon çıkarmıştı. Türkiye, İstanbul’da 1957 yılında serbest stilde yapılan Dünya Şampiyonası’nda 4 altın madalya almıştı. Norveç’in başkenti Oslo’da geçen yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcular, Altın alamamış ve 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 4 madalya elde etmişti. Milliler, Tokyo Olimpiyatları öncesi Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da (Astana) gerçekleştirilen 2019 Dünya Şampiyonası’ndan ise 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla dönmüştü.

BUSE TOSUN’DAN BRONZU KAÇIRDI

Kadınlar 72 Kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya mücadelesinde 2-2 berabere ve avantajlı durumdayken son saniyelerde hakemlerin verdiği ihtar puanla Bronz madalyayı kaçırarak 5. Oldu. Geçen yıl Dünya 3. Olmuş ve Bronz madalya kazanmıştı.

MADALYA SIRALAMASINDA TÜRKİYE

Şampiyonada Türkiye bu sonuçla Erkekler Grekoromen stilde 125 puanla Dünya Şampiyonu oldu.

Serbest stilde ise 47 puanla Dünya 7. Oldu.

Toplam Madalya sıralamasında ise Türkiye, ABD. ve Japonya’nın ardından 3. Olmayı başardı.

Ev sahibi Ülke Sırbistan ise toplamda 4 Altın 1 Gümüş Madalya ile 4. Sırada yer aldı.

ŞAMPİYONADA GÖZE BATANLAR

Rusya’nın alınmadığı Şampiyonada Türkiye başarılı bir performans gösterdi. Özellikle Grekoromen stilde Dünya Şampiyonu olarak büyük başarı gösterdi.

Serbest stilde ise Erkeklerde Taha Akgül ve Kadınlarda ise Yasemin Adar’ın şampiyonluğu başarı olarak göründü. Ancak, diğer sıkletlerde aynı başarıyı gösteremememiz dikkat çekti.

Ayrıca; 1 Olimpiyat ve 9 Avrupa Şampiyonluğu olan ve 3. Dünya Şampiyonluğunu elde eden efsane güreşçi TAHA AKGÜL’ün Federasyonla ilgili şikayetleri dikkat çekti.

Taha Akgül’ün bu şikayetlerinin ilgililerin dikkatini çekerek gerekli tedbir ve çalışmaları yapmalarını ve başarıların artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

2022 DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASININ ARDINDAN (2)