MİLLİ TAKIM

YAYINLAMA: 27 Eylül 2022 / 20.09 | GÜNCELLEME: 27 Eylül 2022 / 20.59

Futbol Milli takımımız geçen hafta UEFA Milletler Ligi C Liginde 2 grup maçı oynadı. Bu iki maçtan Lüksemburg ile 3-3 berabere kalıp 1 puan aldı. İkinci maçta ise Faroe Adalarına 2-1 mağlup oldu.

LÜKSEMBURG MAÇI

Bu maçlardan önce Türkiye 4 maçta 4 galibiyet ve yediği gol sıfır olarak 12 puan toplamıştı. Grup Lideri olarak B Ligine yükselmesi için 1 puan alması yetiyordu. Rakip Lüksemburg’u daha önce deplasmanda yenmiştik. Ve maçtan galibiyet bekliyorduk.

Ancak takımın aslarından Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral ve Ozan Kabak sahada yoktu.

Maç başladı. Lüksemburg sıkı oynuyor. Bizim takım sanki rakibi küçümsemiş gibi seyrediyor. Bu arada maçın 8. dakikasında Eren Elmalı ile kaleci Uğurcan Çakır anlaşmazlığı, Eren topu rakibe ikram etti ve o da golü attı.

Peşinden Cengiz Ünder’in 16. dakikadaki penaltısıyla beraberliği sağladık.

  1. Dakikada rakip Sinani’nin golü ile yeniden öne geçti. Ama Cengiz Ünder’in gayreti ile 39. Dakikada tekrar beraberliği sağladık. Ama 69. Dakikada Gerson Rodrigez’in golü ile rakip tekrar öne geçti. Oyuna giren İsmail Yüksek 87. Dakikadaki mükemmel golü ile beraberliği sağladık.

ÖZELLİKLE CENGİZ İLE İHTİYACIMIZ OLAN PUANI ALDIK

Oyuna coşkulu başlama çabamız, Kerem, Cengiz ve Ferdi'nin ekstra çabaları, Lüksemburg takımın beklenenden çok daha topla oynaması, Uğurcan Çakır ve Eren Elmalı’nın hataları ile gelen gol, oyun üstünlüğü alamamamıza rağmen Kaan, Enes ve Eren'le kaçan goller, Kaan’ın ayağındaki topu gereksiz yere kaptırması ile çıkarken yaptığımız hatanın pahalıya mal olması, Kerem'in ve Cengiz'in organize olamadığımız anlarda becerileri skora dokunuşları ile yediğimiz gollere karşılık çabuk karşılık verebilmiş olmakla beraberliği sağlamış olduk.

Bu skorla Ay Yıldızlılar, 1 puanı hanesine yazdırırken, grupta 13 puanla 1. sırada yer aldı. Milliler, son bir maç kala UEFA Uluslar B Ligi'ne çıkmayı garantiledi.

MİLLİ TAKIM