MİLLİ TAKIM (3)

YAYINLAMA: 29 Eylül 2022 / 13.52 | GÜNCELLEME: 29 Eylül 2022 / 13.52

UMUT BOZOK İLK MİLLİ MAÇINA ÇIKTI

A Milli Futbol Takımının Faroe Adaları ile oynadığı mücadelede oyuna sonradan giren Umut Bozok, ay-yıldızlı forma ile ilk maçına çıktı.

Umut, mücadelenin 82. dakikasında Eren Elmalı'nı yerine oyuna dahil oldu ve A Milli Takım formasını ilk kez giydi.

TEKNİK DİREKTÖR STEFAN KUNTZ’A TEPKİLER OLDU

Türkiye A Milli Takımın, önce Lüksemburg ile berabere kalınması ve sonra da Faroe Adaları’na yenilmesi çok büyük tepki aldı. Özellikle oyuncu seçimleri, takımlarında oyun süresi almayan oyuncuların tercih edilmesi bu olumsuz sonuçları getirdi.

Lüksemburg son maçında Letonya’yı 1-0 mağlup ederek grupta 11 puana ulaştı ve grubu 2. Sırada tamamladı. Türkiye ise Lüksemburg’dan aldığı 1 puanla 13 puan toplayarak Grubu 1. Sırada tamamladı ve B ligine yükseldi.

Yani Lüksemburg’a son dakikalardaki golümüz olmasaydı, Lüksemburg 13 puanla Grup 1. Olacak ve bizim takım da 12 puanla 2. Olacak ve C liginde kalacaktı.

TÜRKİYE LİGLERİNDEKİ YABANCI SAYISI YÜZÜNDEN TÜRK FUTBOLCU YETİŞMİYOR

Türkiye Süperliginde 8 yabancı oynatılınca Türk Futbolcular süre alamıyor ve sürekli oynamadıkları için gelişeme gösteremiyorlar ve bu da Milli Takıma yansıyor. Bunu daha önceki Milli Takım sorumluları Şenol Güneş ve Lucescu dile getirdikleri halde maallasef Türkiye Futbol Federasyonu 4 büyük kulübün isteklerine ve hırslarına yenik düşerek bu kadar çok yabancı oyuncunun oynatılmasına rıza gösteriyor.

Aslında Türkiyenin en büyük başarılarının olduğu, 2000 yılında Galatasaray’ın UEFA Şampiyonu olduğu ve Türk Milli Takımının Dünya 3. Olduğu dönemde yabancı kuralı 4 artı 1 idi. Ve alt liglerde de yabancı hiç yoktu. O başarılar o sırada geldi.

Bu nedenle Milli Takımın başarılı olması için yabancı kuralını da derhal değiştirmek ve en fazla 4 artı 1’e getirmek gerektiği kanaatindeyim.

MİLLİ TAKIM (3)