CADDE İSİMLERİ NASIL VERİLDİ?

YAYINLAMA: 03 Kasım 2022 / 15.17 | GÜNCELLEME: 03 Kasım 2022 / 15.17

Değerli okurlar. Köşemizin konusu Mali ve Vergisel işlemler olmasına rağmen zaman zaman spor yazıları da yazıyoruz.

Bu arada sanattan da uzak değiliz o nedenle bugünkü konumuz Türk Müziği ile ilgili.

Geçen haftalarda (22.Ekim.2022 günü) Gaziantep’te Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından iki cadde açılışı yapıldı. Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Kültür Müdürü Hülya Yılmaz ve Daire Başkanı İrem İlbeyli ile Osmangazi semt sakinleri katıldılar.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GAZİ ŞEHRİN YETİŞTİRDİĞİ SANAT İNSANLARINDAN TAMBURİ NECDET YAŞAR VE DR. CEMİL ÖZBAL’İN İSİMLERİNİ ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE BULUNAN OSMANGAZİ MAHALLESİ’NDE İKİ CADDEYE VERDİ

Türk sanat musikisinin Gaziantepli önemli iki ismi olan Tamburi Necdet Yaşar ve Dr. Cemil Özbal’in isimlerinin yaşatılması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Mahallesi’nde işlek caddelere, sanatçıların isimlerini verdi. 6 Nolu Osmangazi Semt Pazarı’nda düzenlenen törende Büyükşehir Türk Musiki Korosu, sanatçıların eserlerini seslendirdi.

CADDE İSİMLERİ NASIL VERİLDİ

 

Benimde mensubu olduğum,1952 yılında Gaziantep’te kurulan, Gaziantep’in ilk ve en eski Musiki Derneği olan, Gaziantep Türk Musiki Derneğinin Dernek Başkanı ve Koro Şefi A. Muhtar Küçükkömürcü’nün derneğimiz adına dilekçe ile talebi sonucu ve A. Muhtar Küçükkömürcü’nün şahsi girişimleri sonucu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Belediye Meclisinin onayı sonucunda Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de onayı sonucunda Türk sanat musikisinin Gaziantepli önemli iki ismi olan Tamburi Necdet Yaşar ve Dr. Cemil Özbal’in isimlerinin Şehitkamil ilçesindeki Osmangazi Mahallesindeki iki caddeye verilmesi gerçekleşmiştir.

Bu konuda emeği geçen  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Kültür Müdürü Hülya Yılmaz ve Daire Başkanı İrem İlbeyli ile Dernek Başkanımız A. Muhtar Küçükkömürcü’ye ve ismini sayamadığımız diğer emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sürecek

CADDE İSİMLERİ NASIL VERİLDİ?