70. YIL KUTLAMASI

YAYINLAMA: 25 Ocak 2023 / 20.11 | GÜNCELLEME: 25 Ocak 2023 / 20.11

Değerli okurlar. Köşemizin konusu Mali ve Vergisel işlemler olmasına rağmen zaman zaman spor yazıları ve musiki yazıları da yazdığımız olmuştu.

Bu yazımız da Türk Müziği ile ilgili.

Geçen (11 Ocak 2023 günü) Gaziantep’te Gaziantep Türk Musikisi Derneği 70. Yıl Konseri düzenledi.

Konsere ilgi büyük oldu. Onat Kutlar Salonu doldu taştı. Konsere katılamayıp dönenler dahi oldu. Konsere Halkımızın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Kültür Müdürü Hülya Yılmaz ve Daire Başkanı İrem İlbeyli ile Kent Konseyi Başkanı Doktor Samet Bayrak da katıldılar.

GAZİANTEP’İN TÜRK MUSİKİSİ KÜLTÜRÜ

Gaziantep’te Türk Musikisi Kültürü 1823 yılında vefat eden AYINTABİ MEHMET BEY’e kadar gitmektedir.

Benimde mensubu olduğum Gaziantep Türk Musikisi Derneği ise, Dr. Cemil Özbal ve Dr. Emin Kılıç Kale ve Musikisever Gaziantepliler tarafından 1952 yılında kurulmuş.

Dernek faaliyetini Dr. Cemil Özbal’ın vefatına kadar onun başkanlığında sürdürmüş. Daha sonra 1982 yılından itibaren sırasıyla Zeki Büyükipekçi, S. Yılam Kale, Ünal Süzgün, Doğan Şerafettinoğlu, M. Aydın Büyükmurat Başkanlığında dernek faaliyetine devam etmiş.

1996 yılında ise Yüksek Mimar A. Muhtar KÜÇÜKKÖMÜRCÜ bayrağı devralmış ve aktif bir şekilde bu güne kadar, A. Muhtar KÜÇÜKKÖMÜRCÜ şefliğinde başarılı konserler vermiştir. Ayrıca Gaziantep’in İKİNDİ SAZI geleneğini göstermek üzere üç defa İKİNDİ SAZI icra etmiştir.

Bugün ise, Gaziantep’in ilk ve en eski Musiki Derneği olan, Gaziantep Türk Musiki Derneğinden ayrılan musiki severlerin Gaziantep’te kurduğu Musiki Derneği sayısı sekizi bulmaktadır.

  1. YIL KONSERİ

Gaziantep Türk Musikisi Derneği kuruluşunun 70. Yılını 11. Ocak.2023 günü geniş katılımlı bir konserle kutladı.

Dernek Başkanı ve Koro Şefi A. Muhtar Küçükkömürcü’nün şefliğindeki konserde, S. Uğur Özatay, Ali İhsan Kaya, A. Esat Halat, Ökkeş Güdemez, Turhan Kıymık, Mustafa Yılmaz, Mustafa Mizmizlioğlu, Mahmut Büyükdişli, Ömer Alper Eralp, Şahika İncioğlu, Abdülkadir Sevindi, Meltem Urfalıoğlu, Berrin Özpineci Öğücü, Asiye Işık ve Servet Kanalıcı solist olarak görev aldılar. Konserde ara taksimler ise, Necip Nalçacı, Mete Ateş ve Abdullah Demir tarafından icra edildi.

Konserin birinci bölümünde Nihavent Faslı ile Nihavend solo eserler seslendirildi.

İkinci Bölümde ise önce Dr. Cemil Özbal’ın Hüzzam Saz semaisinin ardından Derneğin onursal üyeleri olan Dr. Alaeddin Yavaşça, Avni Anıl, Erol Sayan, Ali Şenozan, Halil Karaduman’a ait Hüzzam, Rast, Kürdilihicazkar ve Nihavent makamında eserler koro ve solo olarak seslendirildi.

Konser seyircilerin alkışları arasında son buldu.

  1. Yılını kutlayan ve Türk Musikisini orijinal haliyle tanıtma ve gelecek nesillere taşıma amacı olan Gaziantep Türk Musikisi Derneğini kutluyor ve faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devamını diliyoruz.

70. YIL KUTLAMASI