Akşen ile Mimari YouTube Kanalı…

YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 19.48 | GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 19.48

Köşe yazılarımı takip eden arkadaşlar biliyordur ki ara ara mimar arkadaşlarımla sohbetler yapıp sizlerle gazetede ki köşemde paylaşmıştım. Şimdi bu tür sohbetler ve daha görsel paylaşımlar da yapabileceğim bir platform açıyorum arkadaşlar…

Detayların bir kısmını yazının devamında paylaşıyor olacağım…

Sözünü ettiğim platform bir YouTube kanalı. Gerek özel hayatımda gerekse mesleki kariyerimde beni heyecanlandırmayan hiçbir şeye yer vermek istemiyorum. Fark ettim ki mimari alanda bu tarz bir etkileşim bana keyif veriyor. O halde bu anlamda bir gelişim neden olmasın? Bu etkileşime neden boyut atlatmayayım ki?..

Buraya kadar anlattığım, duruma kendi cephemden bakışım. İzleyici tarafından baktığımda ise oldukça aydınlatıcı ve mimari kapsamda ziyadesiyle bilgilendirici içerikler olacağının müjdesini verebilirim.

Mimari kapsam deyince, konu oldukça geniş elbette. Bu noktada alacağım geri dönüşler çerçeveyi süreç içinde daha net hale getirecektir diye düşünüyorum. İlk etapta mimar ve iç mimar, deneyimli ve az deneyimli meslektaşlarımla yapacağım sohbetleri ve yaptıkları çalışmaların, proje ve dekorasyon işlerinin olay?! yerinde yaptığımız çekimlerini paylaşıyor olacağım.:)

Özellikle öğrenci arkadaşlarım ve genç meslektaşlarım başta olmak üzere tüm toplum için bilgilendirici olacağına inanıyorum.

Piyasada mimar ve iç mimarlara iş verirken insanlar çoğunlukla falanca arkadaşımın tanıdığı, ya da komşumun kuzeninin bilmem nesi ya da şu mimar ucuza yapıyormuş bize de yapsın ya da işte ne bileyim tam tersi belki de eltimin evini yaptı benimkini de yapsın falan falan. Anladınız siz beni. Demek istediğim farkındalıksız ve ne istediğini tam bilemeyen ya da bilse dahi ilk ulaşabildiğine teslim olup işi vermek gibi durumlar yaşanıyor çoğunlukla.

Yani bu mimarın ya da iç mimarın alt yapısı sağlam mı? Bana hem ekonomik hem estetik hem de ergonomik çözümler getirebilir mi? Beklentimi karşılayacak potansiyeli var mı? Gibi önemli konular atlanıveriyor. Risk alınıyor ve belki de zaman ve para boşa gidebiliyor süreç sonunda. Ya da beklentiler tam olarak karşılanamayabiliyor.

Bir mimarın ya da iç mimarın cadde üstünde lüks döşenmiş bir ofisinin olması ya da büyük çaplı bir projeye imza atmış olması ya da yanında bilmem kaç tane eleman çalıştırıyor olması mesleki yeteneğinin değil, ticari başarısının sonucudur. Çarkın içine kendini doğru konumlandırmış, doğru insan ilişkileri kurmuş olmasının bir sonucudur. Oysa aynası iştir kişinin öyle değil mi? Tam da bu anlamda toplumsal bir uyanışa ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.

Kimileri sosyal medyada da çeşitli aksiyonlar yaparak kendini bambaşka bir çapta pazarlama yöntemini kullanırken, oldukça yetenekli olmasına rağmen gerek sosyal medyayı yeterince kullanmamak gerekse doğru insanlara kendini ve yeteneğini gösterme şansı bulamamak gibi nedenlerle ön plana çıkamayabiliyor. Böyle bir pozisyona düşmüş meslektaşlarıma da kendilerini gösterme fırsatı veren içerikler hazırlayacağım.

Şehrimizde yıllardır mesleğini layıkıyla yapmış ve kimilerinin çok iyi tanıdığı kimilerininse adını dahi duymadığı çok değerli meslektaşlarım var. Onlarla yapacağım çekimlerin de Sezar’ın hakkını Sezar’a verebilmek anlamında aydınlatıcı ve çok da keyifli olacağına inanıyorum.

Tabi benim gibi böyle meşakkatli bir işe kalkışmış başka bir deli olmadığı için süreç nasıl ilerler şu an emin olamıyorum. Buna rağmen adım atmaktan da kendimi alamıyorum… :)

Yapacağım çalışmaları haberdar edeceğim bir instagram hesabı açtım. Herkese açık olacak bu sayfaya tüm ilgilileri davet ediyorum. “aksenlemimari” kullanıcı adıdır. YouTube kanalımın adı ise yazı başlığında ifade ettiğim gibi “Akşen ile Mimari YouTube” şeklindedir.

Henüz bebek olan instagram hesabımın ve YouTube kanalımın ilgi ve desteğiniz ile zaman içinde büyüyeceğini umuyorum. Motivasyonumun düşmemesi için abone sayısı ve geri bildirimleriniz önemli olacak. Bu oluşumda bana katılacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Ayrıca yeri gelmişken, köşe yazılarımı takip eden, geri bildirimleriyle destek olan tüm dostlarıma da çok çok teşekkürler.

Selamlar, sevgiler…

Akşen ile Mimari YouTube Kanalı…