Güneş her gün yeniden doğar…

YAYINLAMA: 06 Nisan 2023 / 17.54 | GÜNCELLEME: 06 Nisan 2023 / 17.55

Aman efendim pozitif zehirlenmeymiş, polyannacılıkmış bu düşünceler falan.. Hiç öyle değil.. Güneş her gün yeniden doğar ve her gün de batar ve ertesi gün yeniden doğar.. :) Somut gerçeklik.. döngü.. denge..

Dediler ki taktın orta hasarlılara, nolcaksa olcak.. orta hasarlılar ortada mı kaldı?.. ama hanımefendi cumhurbaşkanı ve bakan yıkılacağını söyledi sizin haberiniz yok mu?.. neyin peşindesiniz falan gibi tepkiler…

Eyvallah.. bence herkes haklı.. Hazır bahar da gelmiş, kuru dallar çiçeklenmiş.. içimiz bahara hazırlanıyor dışımız yıkım telaşında.. ne iş?.. ve ben şimdi.. Neden anlatıyorum tüm bunları acaba?..

Hemen açıklıyorum..

Binalar da insanlar gibidir..

Belirli bir ömürleri vardır. Betonarme binalar için ortalama 90 yıl gibi..

Orta hasarlı binaların kimisi bacağı kırılmış insan gibi, kimisinin bacağı kangren olmuş, kimisinin bacakları kopmuş kan kaybetmiş ölmek üzere…

Böyle bir durumda bu insanların hepsini öldürelim de anaları onları yeniden doğursun diye mi düşünürüz yoksa kurtarmanın tedavi etmenin yollarını mı ararız?.. Durum biraz buna benziyor arkadaşlar…

Bilim.. çözüm arar.. iyileştirme şansı varsa bunun için yöntemler geliştirir.. önce araştırır, analiz eder.. ve analizler sonucunda bir değerlendirme yapar ve bir yöntem önerisinde bulunur.

Dolayısıyla süreç tam da bu şekilde gerçekleşecektir. Bundan hiçbir şüphe duymuyorum. Hatta benim bu yazım yayınlanıncaya kadar bakanımızın konuyla ilgili yeni bir açıklama yapması bile mümkün.

İbnül Arabi’nin çok sevdiğim bir sözü var.. der ki “ olandadır hayr”.. bir de der ki “bilmediklerini bilenden öğren, bildiklerini de bilmeyenlere öğret..”

YouTube videolarıma ne tepki gelirse gelsin paylaşıyor olmaktan mutluyum arkadaşlar.. son paylaştığım videomu izleyen bir avukat arkadaşım paylaştığım bir yasa ile ilgili bir geri bildirim bir düzeltme yaptı mesela.

Videoda anlattığım riskli yapının mal sahiplerinin çoğunluğunun kararı ile mi güçlendirme yapılacağı ya da yıkıma gideceği konusunda. Paylaştığım yasa çevre ve şehircilik bakanlığının kendi web sayfasından aldığım bir yasadır ve doğrudur. Orada der ki güçlendirme için 4/5 çoğunluk rızası istenir. Ancak bu yasa herhangi bir riskli yapı için uygulanıyor. Afet zamanı için ise daha özel bir yasa düzenlenmiş. 7269 sayılı yasa. Ve bu yasaya göre mal sahiplerinin 1/2 rızası güçlendirme kararı için yeterli. Kıymetli avukat arkadaşıma bu önemli bilgiyi benimle paylaştığı için tekrar çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de bilgisine..

Herkese sevgiler, selamlar…

Güneş her gün yeniden doğar…