A MİLLİ TAKIMIMIZDAN BÜYÜK BAŞARI

YAYINLAMA: 24 Kasım 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 23 Kasım 2023 / 23.00

A MİLLİ TAKIMIMIZDAN PEŞPEŞE GALİBİYETLER

Geçen hafta (18.11.2023) Cumartesi günü Almanya’da oynadığımız özel maçta Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan Almanya’yı, 1951 yılında Turgay Şeren’in (Berlin Panteri) ünvanı kazandığı 2-1’lik deplasman galibiyetimizden 72 yıl sonra güzel bir oyunla 3-2 yenmiştik.

Öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un Milli futbolcuları suçlayıcı demecinin ardından gönderilmesinden sonra göreve getirilen VİNCENZO MONTELLA ile birlikte Milli Takım peşpeşe önce deplasmanda son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan’ı 1-0 yenmiş, içerde ise Letonya’yı güzel bir oyunla 4-0 yenerek problemin futbolcularda değil Teknik Direktör becerisinde olduğunu göstermişti. Ve bu sonuçlarla grupta 16 puanla lider olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına gitmeyi garantilemişti.

Peşinden Almanya’yı Almanya’da güzel bir oyunla 3-2 yenmemiz Stefan Kuntz’a güzel bir cevap oldu sanırım.

GALLER TÜRKİYE MAÇI

Galler Türkiye maçı 21 Kasım Salı günü saat 22:45'te oynandı ve 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla da Türkiye 17 puanla ilk defa  grup lideri olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına gidecek ve 2. Torbadan grup çekilişlerine katılacak.

Oyuna gelirsek, Galler Türkiye maçı TRT 1'de canlı yayınlandı. Maç, Cardiff City Stadyumu'nda oynandı.

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu son maçında rakibine konuk oldu. Maç, 33 bin 280 seyirci kapasiteli Cardiff City Stadı'nda oynanandı. Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Almanya'yı 3-2 yendiğimiz hazırlık maçına ilişkin "Asla pes etmeyen bir Türk ruhu vardı" demişti.

İlk kez bir milli arada bu kadar rahat olan Türk Milli Takımı, Almanya zaferi sonrasında grup birinciliği hedefiyle Galler karşısına çıktı. Finallerin 2 Aralık'ta yapılacak kura çekiminde yer alacağımız torbayı da belirleyecek maça takımımız eksik Hakan Çalhanoğlu dışında as diyebileceğimiz kadrosuyla başladı.

Ancak, solbekte başarılı olan Ferdi Kadıoğlu’nu sağbekte ise Cenk Özkaçar’ın da solbekte görevlendirildiği görüldü. Santrfor olarak da Almanya maçında yıldızlaşan genç Kenan Yıldız yerine Barış’ın yer aldığı görüldü. Ayrıca kalede de Uğurcan Çakır yer aldı.

EURO 2024 finallerine gidebilmesi için Türkiye maçını kazanıp 13 puanı bulunan Hırvatistan’ın kendi sahasında Ermenistan’a yenilmesini beklemek zorundaki Galler, maça baskılı başladı ve bu maç için  oyuncu tercihinde yanlışlıklar olan ve çok konsantre olmuş gözükmeyen takımımız önünde 7. dakikada golü buldu. Golde defans diziliş hatasının yanında Uğurcan’ın da hatası söylenebilir.

Johnson, Broadhead, Wilson ve Roberts'la fırtına gibi üzerimize geldiklerinde, sahaya Almanya zaferinin havasıyla çıkmış olan Bizim Çocuklar hafiften sendelediler.

Golü yediğimizde panik arttı. Bu sırada ikinci golü yememiş olmamız en başta şans sonra da sakatlanana kadar Uğurcan'ın daha sonra da yerine giren Altay'ın yaptıkları kritik kurtarışlardı.

Golden sonra oyuncularımızda bir türlü oyun tutturamadığı gibi yapılan çok sayıda top kaybı Galler baskısının devam etmesine neden oldu. Nihayet ilk yarının son dakikalarında beklenen baskıyı kursak da devre bitti.

İkinci yarı Montella yanlışlarını görerek Cenk Özkaçarı çıkarıp sağbeke Zeki'yi aldı. Ferdi'nin sol kanada geçmesi ve daha sonra Kenan Yıldız'ın da dahil olmasıyla takımımız daha çok hücumda gözükmeye başladı. Galler önde olması nedeniyle kontratak futboluna döndü ve oyunu daha çok kendi sahasında kabul etti.

Bu baskı meyvesini verdi ve Kenan'ın kazandırdığı penaltıyı Yusuf Yazıcı’nın gole çevirmesiyle maşa eşitlik geldi. Sonrasında rahatlayan oyuncularımız öz güvenli bir şekilde maçın sonunu getirerek grubu lider tamamladı. Türk Milli Takımı'na liderlik çok da yakıştı. Sürecek

A MİLLİ TAKIMIMIZDAN BÜYÜK BAŞARI
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *