A MİLLİ TAKIMIMIZDAN BÜYÜK BAŞARI(2)

YAYINLAMA: 29 Kasım 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 20.59

Galler'i bugüne kadar deplasmanda hiç yenemedik, hatta gol dahi atamamışız. Dün Yusuf Yazıcı'nın penaltısıyla gelen gol bizim için ilk oldu.

Şu sıra güzel bir jenerasyon var ve birçok ilki başardılar.

Bu da bizi EURO 2024 için umutlandırıyor.

Montella'nın takıma bir ruh kattığı kesin. Kendine güvenen ve oyunculara da bu güveni aşılayan bir teknik adam İtalyan. Dün baştaki hatalı takım tertibi dışında yaptığı değişiklikler son derece yerindeydi.

Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Kenan Yıldız oyuna dahil olunca sağ kanadı iyi kapattık, soldan Ferdi ile ataklar geliştirdik, ortada top tutmayı başardık ve önde de Kenan yine yıldızlaştı, penaltı yaptırdı ve beraberlikte büyük katkı sağladı.

Teşekkürler Milli Takım. Teşekkürler Montella.

İlk kez bir milli arada bu kadar rahat olan Türk Milli Takımı, Almanya zaferi sonrasında grup birinciliği hedefiyle Galler karşısına çıktı ve beraberlikle Grup lideri olarak Finallerin 2 Aralık'ta yapılacak kura çekimine 2. Torbadan katılmayı başardı.

GALLER İSYANDA

Galler cephesi karşılaşmanın hakemi Matej Jug’un yönetimine ateş püskürttü. Teknik Direktör Rob Page, SC4’e yaptığı açıklamada, “Söylediklerime dikkat etmem gerekiyor. Bizim iki pozisyonumuza penaltı verilebilirdi. Özellikle Brennan Johnson’a yapılan müdahale, gördüğüm en bariz penaltılardan biriydi. Türkiye’nin kazandığı penaltı ise, şu ana kadar gördüğüm en yumuşak penaltı kararıydı” diye konuştu.

MONTELLA TÜRK GİBİ: BU BAYRAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Galler ile 1-1 berabere kalarak EURO 2024’e grup lideri olarak katılan A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

“Çok zorlu bir karşılaşma geçirdik. İlk başta onların fiziksel gücünü çok daha fazla hissettik. Galler de kendi evinde her zaman iyi oynadığını tekrardan gösterdi. Kesinlikle ilk yarıda daha fazlasını yapabilirdik. İkinci yarıda mental olarak karşılık vermeye başladık. Memnunum. Özellikle çalışanlarımız, bize destek veren herkes için çok mutluyum. Lider olarak bitirdik grubu. Beni ilk çağırdıkları andan itibaren çok gururlandım. Bu bayrak için elimden geleni yapacağım. Bu ülke için ne gerekiyorsa yapacağım, gurur meselesi bu. Üçüncü torbadaki takımlar da zorlu ekipler. Kim çıkarsa çıksın zevkle takip edeceğiz. Bu akşam yaptığımız gibi her seferinde ülkemizin ruhuyla sahada olacağız.”

Sonuç olarak Milli Takım ilk defa Grup lideri olarak Avrupa Şampiyonasına gidiyor. Bunda doğru Teknik direktör MONTELLA ile kaliteli Türk yeni jenerasyon oyuncuların rolü olduğu çok net gözüküyor.

Tekrar Teşekkürler Milli Takım. Teşekkürler Montella.

EURO 2024’te de Milli Takıma başarılar.

A MİLLİ TAKIMIMIZDAN BÜYÜK BAŞARI(2)
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *