ANASAYFA arrow right Sağlık

7. Koklear İmplantasyon, Otoloji Nörootoloji ve Odyoloji Kongresi yapıldı

7. Koklear İmplantasyon, Otoloji Nörootoloji ve Odyoloji Kongresi yapıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
7.Koklear İmplantasyon, Otoloji – Nörootoloji ve Odyoloji Kongresi Tuğcan Otel’ de gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı ve Otoloji – Nörootoloji Derneği tarafından düzenlenen 7.Koklear İmplantasyon, Otoloji – Nörootoloji ve Odyoloji Kongresi Tuğcan Otel’ de gerçekleştirildi.
Kongrenin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Rektör Yardımcısı Ali Gür ve çok sayıda öğretim elamanı katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muzaffer Kanlıkama, “2001 yılında Prof. Kemal Değer ve bu konuya gönül vermiş hekimlerin başlattığı, ülkemizde giderek yaygınlaşan koklear implanta ameliyatlarının tartışıldığı bir ortak zemin oluşturmak üzere olan bu toplantıların 7’ncisini düzenliyoruz. Duyma ile ilgili sıkıntıların tedavisine yönelik Koklear İmplantasyonun sonuçları olağanüstü. Bir ömür boyu sağır dilsiz olan bir çok insanın topluma sosyal hayata kazandırılması ne kadar önemli olduğunu takdir edersiniz” dedi.
Ülkemizde Koklear İmplantasyonun özellikle 1997’ den sonra başarılı bir şekilde uygulandığını, bunun yanında otoloji – nörootoloji ve odyolojinin tartışıldığı en önemli platformlardan bir tanesinin bu toplantı olduğunu belirten Prof. Dr. Kanlıkama katılımcılara teşekkür etti.
Kongre Eş Başkanı Gonca Sennaroğlu ise değişik ihtisas dallarına mensup akademisyenlerin birlikte yorum getirmesinin toplantıyı daha da güzelleştirdiğini vurguladı.
Bu bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, katılımcılara Gaziantep’in tarihi ve kültürel yapısını slayt gösterisiyle anlattı. Güzelbey, Gaziantep’in bu tür kültürel toplantılara ev sahipliği yapmasında bir hekim olarak memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gaziantep sadece ticaret değil aynı zamanda bir kültür merkezi. Gaziantep’teki bu kültürel değişimi de tek bir cümle ile özetliyoruz; Lahmacundan UNESCO’ya değişen bir şehir” diye konuştu.Özer Karınca



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *