ANASAYFA arrow right Sağlık

70 yaşın üzerindeki kimsesizlerin temizliği yapılıyor

70 yaşın üzerindeki kimsesizlerin temizliği yapılıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
evlerinin genel temizliklerini yapıyor, saç ve sakallarını keserek kişisel bakımlarını üstleniyor.
Şehitkamil Belediyesi başlattığı ‘Vefa Projesi’ kapsamında, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 70 yaşın üzerindeki kimsesizleri evlerinde ziyaret ederek, evlerinin genel temizliklerini yapıyor, saç ve sakallarını keserek kişisel bakımlarını üstleniyor.
Şehitkamil Belediyesi Vefa Hizmeti projesi kapsamında, ilçede yaşayan 70 yaşın üzerinde, yanında çocukları, akrabası olmayan ve yalnız yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu ihtiyaçlar arasında, evde bakım hizmetleri, ev temizlikleri, kişisel bakımları ve rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görenlerin doktora götürülüp getirilmesi, raporlarının, ilaçlarının alınması yer alıyor.
Yeşilova Mahallesi’nde oturan Ak çiftini ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve 74 yaşındaki Mustafa Ak ile eşi 75 yaşındaki Şehri Ak ile sohbet etti.
Vefa Hizmeti projesinde yer alan görevlilerin kendilerini ziyaret etmelerinden ve evlerinde temizlik yapmalarından son derece memnun olduklarını ifade eden Mustafa Ak, “Yaşlılığımızdan dolayı temizlik yapamamıştık. Şimdi tüm temizliğimiz yapıldı.Bu sayede yüzümüz güldü.Bize bu hizmeti veren herkese teşekkür ediyoruz.Elbette, kimsesiz ve yaşlılara sahip çıkılması çok güzel.Yıllardır yakınlarımızdan görmediğimiz vefayı bugün gördük” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından alınan verilere göre Şehitkamil sınırları içinde 70 yaşın üzerinde 24 bin 879 yaşlı olduğu bilgisini veren Başkan Fadıloğlu, “Biz şu anda mahalle tespitleri ile bire bir kimsesiz olan vatandaşlarımızın hizmetini başlattık. Fakat Nüfus Müdürlüğü ile birlikte bundan sonraki safhada gerçekten hiçbir akrabası olmayan, bir başına yaşayan ve muhtaç olan vatandaşlarımızın hizmetini layıkıyla yapabilmem adına bu envanter çalışmasını biran önce hayata geçirmiş olacağız. Bundan sonra 70 yaşın üzerinde, kimi kimsesi olmayan maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlarımız ile ilgili onların özellikle sosyal yardımlardan faydalanması noktasında evrak dolaştırmalarında, rapor almalarında sıkıntı olması münasebeti ile bu çalışmaları tarafımızdan yaptırıp, onların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde verilen yardımlardan faydalanmasını, diğer taraftan da yaşamlarını devam ettirirken karşılaştıkları güçlükleri gidermek adına faaliyetlerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *