ANASAYFA arrow right Sağlık

“Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yöntemleri” anlatılacak

“Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yöntemleri” anlatılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
SANKO Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde
SANKO Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde 28 Mart Cumartesi günü Doç. Dr. Özlem Soran tarafından “Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yöntemleri” konulu halka açık konferans düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde Rektör Danışmanlığı görevlerini yürütmekte olan Kardiyolog Doç. Dr. Özlem Soran, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Kalp damarlarında tıkanıkla seyreden koroner arter hastalığının ülkemizde ve dünyada ölüm nedenlerinin başında geldiğin anımsatan Doç. Dr. Soran, “Koroner arter hastalığı dünyada her yıl 15 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar koroner arter hastalığından korunmanın mümkün olduğunu göstermiştir” dedi.

Koroner arter hastalığına neden olan faktörlerin ve korunma yöntemlerinin anlatılacağı konferans 28 Mart’ta saat:14.00’da başlayacaktır. Konferansa dileyen herkes ücretsiz katılabilecektir.
Doç. Dr. Özlem Soran; 1996 yılında kardiyoloji (kalp ve damar hastalıkları) uzmanı olduktan sonra Pittsburgh Üniversitesinde kalp yetmezliği bölümünde üst ihtisas yapmıştır. Pittsburgh Üniversitesinde yaptığı çalışmalar sonucunda EECP tedavisinin (Güçlendirilmiş Eksternal Kontrpulsasyon) kalp yetmezliğinde kullanımını ispatlayan araştırmaları başlatmış ve çalışmaları sonucunda 2002 yılında FDA, EECP tedavisinin kalp yetmezliği tedavisinde kullanılmasına onay vermiştir. Bu araştırma sonuçları Dr. Ozlem Soran in 2001 yılında Pittsburgh Üniversitesinde EECP Tedavileri Laboratuvarı Direktörü olmasına ve dünyada EECP Tedavisi ve Kalp yetmezliği konusunda otör konuma gelmesine neden olmuştur.
Amerikan (American College of Cardiology, American Heart Association) ve Avrupa Kalp Kongreleri dahil olmak üzere 120’nin üzerinde bilimsel toplantıya konuşmacı olarak davet edilmiştir. Onun üstünde bilimsel ve akademik alanlarda ödül sahibi olan Dr. Özlem Soran aynı zamanda 10 bilimsel prestiji yüksek kardiyoloji dergisinin editör kurulunda görev yapmaktadır.

2004 Yılında Doçent olan Dr. Özlem Soran’ın araştırmalarını yoğunlaştırdığı bir diğer alan kronik kalp yetmezliği tedavisi ve monitörizasyon programlarıdır. 2002 yılında ABD hükümetinden (Medicare ve Medicaid) 3 milyon dolarlık araştırma ödülü kazanmış, yaptığı araştırma 2009 yılında Amerikan Kalp Kongresinde o sene “Tıbba yön veren ilk 3 araştırma” arasına girmiş ve “Late Breaking Clinical Trial” sunumuna seçilen ilk Türk olmuştur. 2004 ve 2005 yılında Pittsburgh Üniversitesi en başarılı öğretim görevlilerinin onurlandırdığı “honors convocation”a davet edilerek “recognition” ödülü almıştır. Kardiyoloji alanında 130’un üzerinde sunum ve yayını mevcuttur.
Dr. Soran aynı zamanda Pittsburgh Üniversitesi’nde Epidemiyolji mastırı yapmış, ikinci dal doçentliğini de Epidemioyoloji alanında almıştır. İlgi alanlarından biride koroner arter hastalığından korunma yöntemleridir.
Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Abdulkadir Dayan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

DAYAN: ”GÜNDEN GÜNE DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞIYORUZ”
Dernek Başkanı Abdulkadir Dayan, madde bağımlılarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını kaydederek, imkânları ölçüsünde onlara yardımcı olduklarını belirtti. Gönüllü olarak gayret gösterdiklerini vurgulayan ve insanların dualarını almanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Dayan, ”Sürekli yönetim kurulumuzla toplantı yapıyor, daha fazla kişiye nasıl ulaşabiliriz hesabı yapıyoruz. Kamuoyunu daha fazla bilgilendirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Günden güne daha fazla kişiye ulaştığımızı bilmek bizi mutlu ediyor. İnşallah, yılmadan çalışmalarımızı sürdürecek ve insanların madde bağımlısı olmadan güzel günler geçirmesine vesile olacağız” dedi.

AYDIN: ”TOPLUMSAL SİLKELENMEYE İHTİYACIMIZ VAR”
Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise, dernek yönetim kurulu üyeleri ve gönüllerine teşekkür ederek, her zaman kapılarının kendilerine açık olduğunu söyledi. Toplumun madde bağımlılığıyla ilgili bilgilendirilmesinin görev olduğuna vurgu yapan Aydın, ”Madde bağımlılığının çok farklı sebepleri var. İnsanlar, kendi istekleriyle maddeye bulaşmaz. Bazı çeteler, insanları maddeye bedava alıştırarak, zamanla madde bağımlısı olmalarına neden olurlar. Bizim toplumsal silkelenmeye ihtiyacımız var, bunun mücadelesini vermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *